Sırrın, sinsi bir yılan gibi gezindiği roman

Kasım 10, 2022

Sırrın, sinsi bir yılan gibi gezindiği roman

Zeynep Çavdar Öznur’un “Döngü” adlı romanı Arte etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yıllarca saklanan sır bir gece aniden ortaya saçılınca neler olur? Öğrenilen yeni gerçekle eski düzen aynı kalabilir mi yoksa değişim gerekli midir? Yaşadığımız hayat bir anda değişip kendimizi ailemizin sonsuz döngüsü içinde bulduğumuzda buradan çıkış yolu var mıdır? Döngü, işte tüm bu sorulara yanıt arayan bir roman. Daha kendini tanıyamadan anne olan, çocuklarını yalnız başına büyütmek zorunda kalmış Serpil, hayatını ikizi Aysel’in gölgesinde yaşamak zorunda kalan Nihal ve bütün bunlardan habersiz Leyla. Ortada ise yıllar boyu saklanan sır. Saklanan açığa çıktığında ise hiçbirinin hayatı aynı kalmayacaktır. Ailenin döngüsünü kırmayı Leyla başarabilecek midir?

ARKA KAPAK

“Yıllardır kapalı kapılar ardında yaşamış bir beden, kapana kıstırılmış bir ruh onu tutan ipleri kendi elleriyle kesip bir anda özgürleşirse, hiç bilmediği bir dünyaya adım atarsa ne hisseder?”

“Ne kadar kaçarsan kaç acıdan kaçamazsın. Acıdan kaçılmaz. Öğrenilecek derslerin vardır bu hayatta. Rastgele bir annenin rahmine düşersin, orada güven içinde büyürsün. Sonra zorlukla, acılar içinde doğarsın. Annen seni babanla tanıştırır. Seni sevme kapasiteleri vardır, kimi seni çok sever, uzun yıllar beklemiştir hasretle. Kimisi şaşkındır aslında hiç anne baba olmak istemezken kendini bir anda doğumhanede sancılar içinde buluvermiştir. Kimisine sürpriz olmuştur ama o sever yine de bağrına basar seni. Kimisi de hiç sevmez, sever gibi yapsa da içten içe bilirsin sevilmediğini, istenmediğini. Seni bildikleri doğrultuda, kendi gerçeklerine göre büyütürler. Her aşamada sevgi olmalıdır; ya yoksa. Annen seni bu yolun en başında bırakıp gitmişse. Hayata karşı en savunmasız olduğu yaşta yalnız kaldıysan hayatının geri kalanı nasıl şekillenir?”

Kitabı indirimli almak için>>>

edebiyathaber.net (10 Kasım 2022)

Yorum yapın