Sıradan durumlara sıra dışı çözümler bulan çocukların hikayeleri

Mayıs 25, 2018

Sıradan durumlara sıra dışı çözümler bulan çocukların hikayeleri

Ödüllü yazar Elif Yonat Toğay, ilk çocuk kitabı Bir Şeyler Yapmam Gerek kitabı Tudem Yayınları tarafımdan yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden:

Ödüllü yazar Elif Yonat Toğay, ilk çocuk kitabı Bir Şeyler Yapmam Gerek ile çocukların dünyasına dair kısa öyküler anlatıyor. Yazar, hayatın tam içindençekip çıkardığı öykü çeşitliliğiylegüldürüyor, düşündürüyor, şaşırtıyor.

Yazar Elif Yonat Toğay’ın ilk çocuk kitabı Bir Şeyler Yapmam Gerek, Tudem Edebiyat etiketiyle yayımlandı. Beş ayrı başlık altında 15 kısa öykünün yer aldığı kitap, okurlarını hayal kurmak,dikkatli olmak, sorunlara çözüm bulmak, büyümekve âşık olmak için “Bir şeyler yapmam gerek!” diyen çocuklarla tanıştırıyor. Yazar Elif Yonat Toğay anlatım dili, günceli yakalayan hikâyeleri ve kendine has mizahi duruşuyla her yaştan okurun gönlünü fethediyor.

Yazar, anne ve babasının sorunlarını tek başına çözemeyeceğini anladığı için kardeş isteyen bir çocuğun ya da kulaktan kulağa yaydıkları haberlerle sevgili öğretmenlerinin başına gelmedik bırakmayan bir okul dolusu öğrencinin hayatın içinden, komik öykülerine imza atıyor. Okurlarını başrolde hayallerin ve büyüme sürecinin olduğu bir dünyaya davet eden bu eğlenceli kitap, öykülerinin şaşırtıcı sonlarıyla ters köşe yaptırıyor.

 

Öyküleri, Varlık, Sarnıç, Kitapçı gibi dergilerde yayımlanan Elif Yonat Toğay, çocukların hayallerinden ve geleceğe dair düşlerinden beslenenBir Şeyler Yapmam Gerek kitabında kıvrak kalemi ve eşsiz mizah anlayışıyla sıradan durumlardan sıra dışı hikâyeler çıkarmayı başarıyor.

edebiyathaber.net (25 Mayıs 2018)

 

Yorum yapın