Shida Bazyar’dan ödüllü roman: “Geceleri Sessizdir Tahran”

Kasım 15, 2016

Shida Bazyar’dan ödüllü roman: “Geceleri Sessizdir Tahran”

geceleri-sessizdir-tahranShida Bazyar’a, 2016 Ulla Hahn Ödülü’nü getiren ilk romanı “Geceleri Sessizdir Tahran”, 18 Kasım’da hep kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

1979 yılında İran’da devrim günü başlayıp 2009’da Almanya’da biten Geceleri Sessizdir Tahran, devrime, yaşanabilir bir dünya için verilen mücadeleye ve elimizdekileri kaybettiğimizde neler olabileceğine dair çoksesli bir roman.

Geceleri Sessizdir Tahran, göç, kimlik, toplumsal uyum üzerine gerçekçi bir ilk roman. Dört kişilik bir ailenin her bir bireyinin sesinden okurlara seslenen Geceleri Sessizdir Tahran, devrimin, baskının, direnişin ve özgürlük arzusunun hikâyesini çarpıcı bir dille aktarıyor. İlk romanı Geceleri Sessizdir Tahran’la 2016 Ulla Hahn Ödülü’nü alan Shida Bazyar, hiçbir yere ait olamayan insanların acısını şiirsel bir dille anlatıyor.

18 Kasım’da hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak olan Geceleri Sessizdir Tahran, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında da TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak.

“Gerçek bir aile dramını, okurların duygularını sömürmeye kaçmadan, ama güçlü bir empatiyle gözler önüne seren Bazyar, Geceleri Sessizdir Tahran’da günümüzün en önemli sorunlarından göç ve toplumsal uyum üzerine düşündürüyor okuru.”

Der Spiegel

Geceleri Sessizdir Tahran göç, kimlik ve iki dünya arasında sıkışıp kalmış hayatları coşkulu bir şiirsellikle yansıtan, kimi zaman umutsuz, kimi zamansa yaşam dolu, gerçekçi bir ilk roman.”

SWR2 Die Buchkritik

SHIDA BAZYAR HAKKINDA

Shida Bazyar 1988 yılında doğdu. Hildesheim’da yaratıcı yazarlık okudu. Dergilerde ve antolojilerde kısa öyküler yayımladı. Geceleri Sessizdir Tahran yazarın ilk romanı.

edebiyathaber.net (15 Kasım 2016)

Yorum yapın