Serhan Ergin, insana dair her şeyi samimiyetle anlatıyor: “Ne Güzel Bir Sabah”

Eylül 14, 2018

Serhan Ergin, insana dair her şeyi samimiyetle anlatıyor: “Ne Güzel Bir Sabah”

Serhan Ergin‘in “Ne Güzel Bir Sabah” adlı öykü kitabı İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gördün mü birkaç saniye nelere mâl oluyor… Yıllardır kendine dahi itiraf etmeden beklediğin o adam belki şimdi seni arıyor olacaktı. Belki de her şey farklı olurdu şimdi. O bordo renkli binanın köşesine, hani o dört yola, biraz daha erken gelebilseydin. Topuğun sıkışmasaydı mazgala, vitrinlere dalmasaydın. Ya da o birkaç saniye daha geç dönseydi o köşeden, para bozdurmaya uğraşsaydı, bir kedi görseydi yolda. Birkaç saniye arayla kavşağın farklı yönlerine gitmeseydiniz de tam o köşe başında burun buruna gelseydiniz… Hepsi olabilirdi işte. Ama biliyor musun, aynı anda orada olsaydınız, birbirinizi görseydiniz bile, yine de hiçbir şey farklı olmayabilirdi. Hayat işte…

Hayat Apartmanı’nın sakinleri ve onların iç içe geçen yaşamları… Yaşlılığın ve gençliğin türlü halleri. Kederli ayrılıklara inat yeni başlayan neşeli aşklar. Kesişen yollar, tatlı tesadüfler, acı sürprizler… Yürekleri küle çeviren yangınlar… Kemal, Zuhal’e tiyatroda gönlünü kaptırdı… Bir kadın, bir adamı gecenin ayazından söküp aldı… Ne Güzel Bir Sabah, gülümsetirken sert esen rüzgârla hüzne çeviren hikâyelerin kitabı.

Serhan Ergin, insana dair her şeyi samimiyetle anlatıyor. Okurlara sıcacık, kahve kokulu öyküler armağan ediyor…

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

Serhan Ergin

1984 yılında Ankara’da doğdu. Eğitimini bu şehirde tamamladı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2008 yılında lisans, 2014 yılında yüksek lisans derecelerini aldı. Öyküleri çeşitli dergilerde yayımlandı. Yürek Tutsağı (2011), Bize Kalsa Böyle Geçerdi Akşamlar (2015) ve Deniz Gülümsüyordu Uzaktan (2017) isimli üç romanı var.
[email protected]

edebiyathaber.net (14 Eylül 2018)

Yorum yapın