Sergiler, rehberli turlar ve film gösterimleriyle 29 Nisan’da “Arter’de Uzun Cumartesi”

Mart 29, 2023

Sergiler, rehberli turlar ve film gösterimleriyle 29 Nisan’da “Arter’de Uzun Cumartesi”

Arter, “Uzun Cumartesi” uygulamasının geçerli olacağı 29 Nisan Cumartesi günü kapılarını gece yarısına kadar açık tutacak. Güncel sergilerin yanı sıra Kütüphane ve Kitabevi’nin de 11:00-24:00 saatleri arasında ziyaretçilerin erişimine açık olacağı 29 Nisan’da, ödüllü yönetmen Léa Mysius’ün “Les Cinq Diables” (Beş Şeytan) adlı filminin gösterimi gerçekleşecek. Paribu’nun değerli destekleriyle gerçekleşen “Uzun Cumartesi”de ayrıca Arter’in Öğrenme Programı kapsamında ücretsiz rehberli turlar düzenlenecek.

SERGİLER

Arter’de 2023 programı kapsamında Cengiz Çekil’in bugüne kadar gerçekleşen en kapsamlı sergisi Bugün de Yaşıyorum; Eva Koťátková’nın Bir Balıkmışım Bacakları Olan başlıklı kişisel sergisi ve Elina Brotherus’un Large de Vue başlıklı sergisi devam ediyor. Sergiler, Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında gece yarısına kadar ziyarete açık olacak. Ayrıca, Paribu kullanıcıları için sergilere giriş ve sesli rehber ücretsiz olacak.

BEŞ ŞEYTAN” FİLM GÖSTERİMİ

2017’de Cannes Film Festivali Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda SACD – Drama Yazarları ve Besteciler Topluluğu ödülüyle onurlandırılan “Ava”nın yönetmeni Léa Mysius’ün ikinci uzun metraj filmi “Les Cinq Diables” (Beş Şeytan), 29 Nisan Cumartesi akşamı saat 20:00’de Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’nda seyirciyle buluşacak. Küçük bir Fransız kasabasında yaşayan Vicky’nin gizemli bir yeteneği vardır: Dilediği her kokunun bir kopyasını üreterek titizlikle saklamaktadır. Vicky, yıllardır görmediği halasının, hayatına tekrar girmesiyle aile sırları, karanlık anılar ve kuir aşk hikâyeleriyle örülü bir geçmişe yolculuğa çıkar.

Senaryosunu Léa Mysius ve Paul Guilhaume’un birlikte yazdığı “Beş Şeytan”ın dünya prömiyeri, 2022’de Cannes Film Festivali’nde “Yönetmenlerin On Beş Günü” bölümü kapsamında gerçekleştirildi. Türkçe altyazılı olarak gerçekleşecek film gösteriminin biletleri etkinliğin sayfasından temin edilebilir. 

REHBERLİ TURLAR

Arter Öğrenme Programı kapsamında gerçekleştirilen Rehberli Turlar, katılımcıların çağdaş sanat yapıtlarını kendi hayat deneyimleriyle ilişkilendirerek yorumlamalarını teşvik eden bir yaklaşım benimsiyor. “Uzun Cumartesi” uygulamasının geçerli olacağı 29 Nisan’da 19:00 ve 22:00 saatlerinde ücretsiz rehberli turlar düzenlenecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olacağı rehberli turlar için kayıt yaptırmak gerekmiyor.

edebiyathaber.net (29 Nisan 2023)

Yorum yapın