Sennur Sezer ödüllerini kazananlar açıklandı

Mayıs 3, 2021

Sennur Sezer ödüllerini kazananlar açıklandı

2021 Sennur Sezer Şiir Ödülü’nü ‘Miskin Peri’ dosyasıyla Can Hakman, Öykü Ödülü’nü de ‘Hayatlarınızdan Alacaklıyım’ dosyasıyla Tunç Kurt kazandı. Ödüller 12 Haziran’da sahiplerine verilecek.

Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap iş birliğiyle düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülü’nün sonuçları açıklandı. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen yarışmada şiir ödülünü Can Hakman’ın ‘Miskin Peri’, öykü ödülünü ise Tunç Kurt’un, ‘Hayatlarınızdan Alacaklıyım’ dosyaları kazandı.

Şiir ödülü Can Hakman’a verildi

A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç’ten oluşan seçici kurul, “zengin ve güçlü imge dünyası, bilinçli, zeka yüklü dil kurgusuyla” Can Hakman’ın ‘Miskin Peri’ dosyasını 2021 Sennur Sezer Şiir Ödülü’ne oy birliğiyle değer buldu.

Seçici Kurul iki dosyaya da özel ödül verdi. Uygur Orhan ‘Kuşluk Vakti Ekmekleri’ dosyasında yansıttığı emeğin dünyasıyla, Murat Tenetoğlu da “L’ekhidna” dosyasında ortaya koyduğu güçlü, sert ve özgün diliyle Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer bulundu.

Öykü ödülü Tunç Kurt’un

Öykü ödülü ise Tunç Kurt’un, ‘Hayatlarınızdan Alacaklıyım’ adlı dosyasına verildi. Ödülün gerekçeli kararında “Nefes nefese ama aksamayan, yer yer yazarın bile isteye frene bastığını hissettiğimiz, sağlam bir kurguya yaslanan, öfkesi demli öyküler yazan Tunç Kurt, edebiyatımızın modernist damarında akacak bir yazar” denildi. ‘Hayatlarınızdan Alacaklıyım’ dosyasıyla Tunç Kurt, toplumsal sorunları farklı bir bakış açısıyla öykülerinde başarıyla işleyebilmiş olması itibarıyla, Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan oluşan jüri tarafından birincilik ödülüne değer görüldü.

Nalan Barbarosoğlu’nun, sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı toplantıda jüri üyeleri ‘Sevildiğini Bil Gökkuşağı’ adlı dosyasıyla Zekeriya Şimşek’i Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer buldu.

Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran’da yapılacak törenle sahiplerine verilecek plaketlerin yanı sıra Manos Kitap, Can Hakman’nın ‘Miskin Peri’, Tunç Kurt’un ‘Hayatlarınızdan Alacaklıyım’ dosyalarını yayımlayarak okurlarla buluşturacak.

Kaynak: GazeteDuvaR (3 Mayıs 2021)

Yorum yapın