Selim İleri’nin yeni romanı okurlarla buluştu: Yalnız Evler Soğuk Olur 

Nisan 26, 2024

Selim İleri’nin yeni romanı okurlarla buluştu: Yalnız Evler Soğuk Olur 

Selim İleri’nin yeni romanı Yalnız Evler Soğuk Olur Everest Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Usta kalemi ile Türk edebiyatının büyük yazarı, ilham kaynağı Selim İleri’nin yeni romanı Yalnız Evler Soğuk Olur, bu ay Everest yayınları aracılığıyla okurlarla buluştu.

1949’da İstanbul’da doğan ve ilk öykü kitabı Cumartesi Yalnızlığı’nı 19 yaşında yayımlayan Selim İleri, ağırlıklı olarak roman, deneme ve öykü türündeki eserleriyle sürdürdüğü, altmış yıla dayanan yazarlık yolculuğu ile edebiyat dünyamızı zenginleştirmeye devam ediyor. Günümüzde bütün kitapları Everest Yayınları tarafından yayımlanan usta yazar, yazdığı eserlerle 1970’li yıllardan itibaren edebiyat alanında birçok önemli ödül kazandı. İleri, 1998 yılında ise Devlet Sanatçısı unvanına layık görüldü.

Anı, söyleşi, oyun türlerinde eserler de kaleme almış olan İleri, yazdığı senaryoların yanı sıra oyuncu ve yönetmen olarak katkı sağladığı yapımlar ile sinema ve televizyon dünyasında da önemli işlere imza attı. 

Ortaya koyduğu her kitap ile okurlarını heyecanlandıran ve edebiyat alanında ses getiren Selim İleri, bu ay yayımlanan romanı Yalnız Evler Soğuk Olur ile kendi çocukluğu, hayat yolculuğu ve hatıraları ile yakınlık taşıyan bir anlatıyı okurlarıyla buluşturuyor. 

edebiyathaber.net (26 Nisan 2024)

Yorum yapın