“Şekercini Patyos”: Şekerci dükkânından yeraltına…

Temmuz 18, 2013

“Şekercini Patyos”: Şekerci dükkânından yeraltına…

Nermin Ferhan Karamuti’nin yazdığı, Gözde Bitir’in resimlediği Şekercini Patyos, 8 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları’nca yayımlandı.

Ailesiyle beraber yeni bir kasabaya taşınan Ceren, yeni arkadaşlarıyla beraber maceranın ortasına düşüyor! Bir şekerci dükkânında Şekercini Patyos’un tuzağıyla yeraltında mahsur kalan Ceren ve arkadaşları acaba kurtulabilecek mi?

Önceleri arkadaşlarından ayrılmak istemediği için taşınmalarına karşı çıksa da kasabaya çabucak uyumsa sağlayan Ceren, yeni arkadaşlarıyla gittiği şekerci dükkânında, Şekercini Patyos’un esiri oluyorlar. Büyülediği çocukları yeraltına kaçıran Patyos’un ise hem Ceren hem de arkadaşları için ayrı ayrı planları var. Diğer taraftan da birdenbire ortadan kaybolan çocukların aileleri endişeyle onları arıyor. Nermin Ferhan Karamuti’nin kitabı “Şekercini Patyos”ta sadece bir macera değil, arkadaşlığa dair bir hikâye de okurlarını bekliyor.

“Şekercini Patyos” uzun süredir yazıyla ilişkisini sürdüren Nermin Ferhan Karamuti’nin ilk kitabı… “Çocukların hayal dünyalarından, benim kurduğum hayaller dünyasına bir kapı açılsın.” diyen Karamuti, bu yüzden bir hayalden diğerine geçmede yardımcı olan kapılara ve kitaplara teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.

“Arkadaşlarını görünce yataktan kalkan Ceren, onlara hemen karıncalarla konuştuklarını anlattı. İyi bir planları olduğunu, nihayet buradan kaçmak için zamanın geldiğini söyledi. Çocuklar ellerindeki parolayı uzattılar. Bu durumda odadan ilk önce Ceren çıkmalıydı. Daha sonra karıncalarla birlikte Şekercini’ni etkisiz hale getirecekler, ardından arkadaşlarını alıp buradan kaçacaklardı. Çocuklar bunu duyunca sevinçle yerlerinden fırladılar ve birbirine sarılıp ağlaşmaya başladılar.”

edebiyathaber.net (18 Temmuz 2013)

Yorum yapın