Şebnem Seçkiner soruyor: “Kocam Hâlâ Sevgilim mi?”

Haziran 27, 2018

Şebnem Seçkiner soruyor: “Kocam Hâlâ Sevgilim mi?”

Şebnem Seçkiner’in “Kocam Hâlâ Sevgilim mi?” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar… mı?

Eğer bir peri masalında yaşamıyorsanız sevdiğiniz kişiyle ilişkiniz düğününüzün ardından söylenen “Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar…” cümlesiyle son bulmaz. Hayalinizdeki düğün ve memnun edilecek akraba sayısı arasında bir orantı kurmaya çalışırken karşınızdaki kişinin hayalinizdeki insan olup olmadığını sorgulamaya başlarsınız. Bütün bu koşturmalar bitip de sevdiğinizle yuvanızı kurduktan sonra geçen zamanın da etkisiyle kadınların aklında bir soru belirmeye başlar: Kocam Hâlâ Sevgilim mi?

11 baskı yapıp binlerce okura ulaşan Manyak Anne adlı kitabıyla kadınların annelik yolculuklarında yaşadıklarını kendine özgü, eğlenceli bir dille anlatan ve çok sevilen Şebnem Şeçkiner’in yeni kitabı Kocam Hâlâ Sevgilim mi? Destek Yayınları etiketiyle okurlarıyla buluşuyor. Yazar yine eğlenceli, yine deli dolu, yine sansürsüz diliyle hepimize çok tanıdık gelen olayları farklı bir pencereden yorumluyor.

Kitapta neler mi var?

Evlenmek için deli olduğun kişiyle nişanlandığın an mı başlar kavgalar?

Salatayla isyan ettiğiniz oldu mu hiç?

Yok mu kavga çıkmasın diye söylediğiniz beyaz yalanlarınız?

Erkekler ne söylüyor, biz ne anlıyoruz? Biz ne söylüyoruz, onlar ne anlıyor?

Sevdiğimiz kişiyle mi evleniyoruz yoksa ailesiyle mi?

Bize “aman kocanın yanında dizi çıkmış eşofman giyme” diyorlar peki erkeklere ne tembih ediyor aileleri?

Her çift terapiye gitmeli mi?

Evlilik sözleşmesi sadece çok zenginler/ünlüler için mi? Bizim sözleşmemiz olamaz mı?

Arka kapaktan:

Kadın dergilerinde okuduğunuz “Bir ilişkinin heyecanı nasıl korunur?” içerikli bütün makaleleri, çözdüğünüz o aşk testlerini unutun.

Burası gerçek dünya!

Burası bambaşka…

Sevgilimle ayrı olduğumuz dönemlerde hep şunları merak ettim:

  • Beni düşünüyor mu?
  • Başka sevgilisi var mı?
  • Pişman mıdır?

Sonra yıllarca hasretle beklediğim, düşündükçe kokusunu burnumda hissettiğim adam geldi, hayatıma yeniden girdi. Daha birkaç ay önce ellerini özleyip ağlıyordum, sonra bir de baktım ki tek taşım havada uçuyor. Hop atıyorum adamın kafaya, hop tutuyorum sonra… Sürekli tek taş fırlatıyorum. Çünkü artık nişanlıyız ve nişanlı olmak demek, aralıksız kavga etmek, sakinleştiricilerle yaşamak demekti.

Bu kitapta yolu evlilik sapağına yönelmiş bütün kadınlar ve erkekler var. Ailelerin “Hadi evlenin artık” baskısı, kız istemeler, nişanlılık günleri, “Vay sen benim anama ana demedin, vay sen benim babama amca mı dedin?” tartışmaları…

Konu böyle uzar gider.

Sonunda her kadın kendine şunu sorar:

“Sahi, kocam hâlâ sevgilim mi?”

Yazar hakkında:

Şebnem Seçkiner, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Avus­turya Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni kazandı. Bir sene sonra, 1998 yılında Sabah gazete­sinde Mimoza dergisinde Almanca İngilizce çeviri yaparak işe başladı. Ardından muhabirlik, editörlük derken Dış Haberler Servisi’ne geçti. Dış Haberler’deki uzun soluklu çalışmanın ar­dından 2003 yılında Vatan gazetesi hafta sonu eklerine transfer oldu. 2006’da Madame Figaro Yazı İşleri Müdürlüğü görevine getirildi. 2009 Eylül’de, 4 aylık hamileyken dergi kapandığında çocuğunu kendi büyütmeye ve bir süre işe ara vermeye karar verdi. Ancak bir buçuk sene evde oturduktan sonra freelance çalışmaya başladı. Şimdi hem kendi blogu manyakanne.com hem de çeşitli dergiler ve gazeteler için yazıyor. Yani 1998 yı­lından bu yana yazıyor… Manyak Anne Ben Değil Hormonla­rım Yaptı ve bir de çocuklar için Kirpi Kirpik Nerede isimli iki kitabın yazarı.

Instagram: @sebnemseckiner

edebiyathaber.net (27 Haziran 2018)

Yorum yapın