Savaş meydanında kurulan bir lunapark adeta: “Silahlı Adamlar İçin Fıkralar”

Mayıs 9, 2018

Savaş meydanında kurulan bir lunapark adeta: “Silahlı Adamlar İçin Fıkralar”

Mazen Maarouf’un “Silahlı Adamlar İçin Fıkralar” adlı kitabı, Mustafa İsmail Dönmez çevirisiyle Cumartesi Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Silahlı Adamlar İçin Fıkralar” kitabı, Filistinli yazar Mazen Maarouf’un savaş meydanına kurduğu bir lunapark.

Savaşlar her zaman yetişkinleri ilgilendiren büyük meseleler olarak algılanmıştır. Maarouf bu durumu değiştiriyor ve birbirini öldürmeye kararlı silahlı adamların, çocukların dünyasında nasıl göründüğünü anlatıyor.

Babasına camdan bir göz alarak ona daha sert bir görünüm vermek isteyen bir çocuk, bir hafta içinde üç kez ölen bir dayı, 1900 model bir gramofon, futbol topu yiyen bir inek, otobanda geçirilen tatil günleri, ampülün içine gizlenen reçel paketleri ve fıkra dinlemek isteyen silahlı adamlar… Gardınızı alın ve Maarouf’un hayalle gerçeği iç içe sunduğu hikâyelerindeki beklenmedik darbelere hazırlıklı olun!

Gerçekliği bir kenara bırakan bu öyküler savaşın, silahların, yalnızlığın ve hatta tüm hayatın bir illüzyondan ibaret olduğunun kanıtı adeta. Komik, sert, üzücü ve sarsıcı üslubuyla etkisinden çıkamayacağınız Silahlı Adamlar İçin Fıkralar kitabı Cumartesi Kitaplığı etiketiyle raflarda.

edebiyathaber.net (9 Mayıs 2018)

Yorum yapın