Şarkısını arayan kuşun öyküsü!

Haziran 18, 2014

Şarkısını arayan kuşun öyküsü!

BULUT KAPAK BASKI.inddGeleneksel Çin sanatıyla Batı sanatını buluşturan ödüllü kitap, her yaştan sanatsever için Türkçe’de.

Uluslararası ödüllere sahip tasarımcı, illüstratör Yu Rong’un benzersiz desenleri ve yazar, yayıncı Bai Bing’in öyküsüyle hayat bulan Bulut Kuş, özgürlük arayışını ve canlıların yaşamlarıyla ilgili seçim yapma hakkını yorumlayan şiirsel bir felsefe kitabı. Çin’in en yaygın geleneksel sanatlarından olan kâğıt kesme sanatının da kullanıldığı desenler, okuru alışılmışın dışında bir düşünce ve duygu dünyasıyla tanıştırıyor. Zengin desenleri ve yalın diliyle etkileyici Bulut Kuş, her çocuğun ve yetişkinin, kütüphanesine katmak isteyeceği özel bir koleksiyon kitabı. Birlikte okumak, sayfalarında kaybolmak için birebir. 

Şarkılarıyla gökleri boyayan bir papağan, günün birinde düşlerini yitirir. Düşlerine giden yolu arayan papağanın öyküsü…

2013 Çin Şanghay Uluslararası Kitap Fuarı Uluslararası Özgün Kitap Büyük Jüri Ödülü

2013 24. Bratislava Uluslararası İllüstrasyon Bienali (BIB) Altın Elma Ödülü 

Yu Rong, Çin’de doğdu ve küçük bir nehrin çevrelediği bir bambu ormanında büyüdü. Babasının da etkisiyle doğaya ve sanata büyük tutku beslemeye başladı. 1993 yılında Nanjing Üniversitesi Çin Sanatı bölümünden mezun oldu; tasarımcı, illüstratör ve sanat öğretmeni olarak çalıştı. Daha sonra, İngiltere’de Kraliyet Sanat Akademisi’nde İletişim Sanatı ve Tasarım öğrenimi gördü. Hem Çin sanatının geleneksel teknikleriyle çalıştı, hem de Batı yaratıcılığından ve ifade biçimlerinden ilham aldı. Bir Panda’nın İzleri ve Kaz Amelia İçin Güzel Bir Gün, çizerin en sevilen kitaplarından. Sanatçı, Bulut Kuş adlı kitabıyla 2013 Çin Şanghay Uluslararası Kitap Fuarı Uluslararası Özgün Kitap Büyük Jüri Ödülü’nün yanı sıra pek çok ödül kazandı. İllüstrasyonlarında Çin’in geleneksel kâğıt kesme sanatını kullanan, 1999 Quentin Blake Öyküsel İllüstrasyon Ödülü’ne de değer görülen Yu Rong, eşi ve üç çocuğuyla birlikte Londra’da yaşıyor.

Bai Bing, hem çocuklar için kitaplar yazıyor, hem de yayıncı olarak Jieli Yayınevi’nin başeditörlüğü görevini sürdürüyor. Chen Bochui Çocuk Edebiyatı Ödülü ile Bing Xin Çocuk Edebiyatı Ödülü’nün de aralarında bulunduğu birçok ödülün sahibi. En sevilen kitaplarından bazıları: Yeşil Güneş ve Kırmızı Güneş, Filler Geceyi Yiyebilir ve Tilki Kuş. Çin Yazarlar Derneği ve Çocuk Edebiyatı Komitesi üyesi olan Bai Bing, ailesiyle birlikte Pekin’de yaşıyor.

edebiyathaber.net (18 Haziran 2014)

Yorum yapın