“Sanal Şiir Kitapları Fuarı” 15-22 Mart tarihleri arasında

Mart 13, 2021

“Sanal Şiir Kitapları Fuarı” 15-22 Mart tarihleri arasında

Şiir Derneği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle 15-22 Mart (2021) günleri arasında “Sanal Şiir Kitapları Fuarı” düzenliyor.

Basın bülteninden:

“Pandemiden dolayı kitapların dağıtım, sergilenme, tanıtım sorunları ve okurun kitapla buluşması noktasında sıkıntılar olduğu açıktır. Bu durumdan en çok şiir kitapları etkilenmektedir. Şiir kitapları üreten yayıncılarımızın desteklenmesi gerekmektedir.

Sanal Şiir Kitapları Fuarı, Türk Şiiri’ne ayrılmış olup bu kategorideki şiir kitapları için yukarıda belirtilen sorunlar (dağıtım, sergilenme, tanıtım) karşısında bir imkân oluşturacaktır.

Sanal Şiir Kitapları Fuarı; sosyal izolasyon içinde bir oluşum ve etkinliktir. Simüle edilmiş bir ortam ve standlarda gerçekleştirilecektir.

Fuar için, Twitter, Facebook, Instagram, Zoom, Google Hangouts, YouTube video konferanslar, akış etkinlikleri ve bloglar ile tanıtım yapılacaktır.

İlk defa düzenlenen fuarın mottosu “Şiirsel Mesafe” olarak belirlenmiştir.

Kitap tanıtımları; bazı akım ve temalara dayanarak tasarlanacak salonlarda yerleştirmeler üzerinden görsel, işitsel olarak yapılacaktır.

Bu bağlamda tasarlanan bölümler;

Garip’ler Sokağı (Konuşmacı: Prof. Dr. Alphan Akgül)

Cemal Süreya Köşesi (Konuşmacı: Metin Celâl)

Yedi Güzel Adam Caddesi: (Konuşmacı: Osman Özbahçe)

80’ler Salonu (Konuşmacı: Prof. Dr. Baki Asiltürk)

Divan Yolu: (Konuşmacı: Doç. Dr. Nagihan Gür )

Fuarda ayrıca “Şair Evde” başlığı altında şairlerin ev ortamında çekilen fotoğraflarından oluşan bir foto galeri de yer alacaktır.

Pandemi koşullarında uzak kaldığımız imza günleri de Sanal Şiir Kitapları Fuarı’nda. Şair sunumlarının ardından her şairden 10 adet şiir kitabını çekilişle belirlenen katılımcıların adlarına imzalayacak.

Şiirsel Mesafe mottosu ve Şiir Okuma Tiyatrosu başlığı altında yazar ve sanatçılarımız Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Hande Fırat, Ali Tutal, Nilüfer Açıkalın, Hatice Meryem, Cihat Süvarioğlu, Gülay Say, Hilmi Şimşek şiir seslendirmişlerdir.”

edebiyathaber.net (13 mart 2021)

Yorum yapın