SALT’tan Dünya Mimarlık Haftası’na özel çevrimiçi gösterim: THE PRUITT-IGOE MYTH

Ekim 1, 2020

SALT’tan Dünya Mimarlık Haftası’na özel çevrimiçi gösterim: THE PRUITT-IGOE MYTH

SALT, Dünya Mimarlık Haftasına özel olarak Chad Freidrichs’in The Pruitt-Igoe Myth filmini çevrim içi olarak sunacak. SALT’ın Kalebodur desteğiyle çevrimiçi gösterimini yapacağı 2011 yapımı belgesel film, 5-11 Ekim tarihlerinde Türkçe altyazılı olarak saltonline.org’da izlenebilir.

The Pruitt-Igoe Myth [Pruitt-Igoe Miti] (2011)

Yönetmen: Chad Freidrichs

83 dakika

İngilizce; Türkçe altyazılı

Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde yoksul kesimin yaşam alanları ve koşullarını iyileştirme hedefiyle inşa edilen Pruitt-Igoe sosyal konutları, kullanıma geçtiği 1956’dan sadece birkaç yıl sonra ihmal ve bakımsızlık nedeniyle işlevsizleşmeye başladı. Gitgide artan şiddet, suç ve ırkçılık olaylarıyla adını duyuran konutların 20 yıllık tarihi, ülke çapında çok yankı uyandıran bir dizi patlamayla son buldu.

Mimarlar, politikacılar ve yerel yönetim kuruluşları açısından bir başarısızlık sembolüne dönüşen projeye odaklanan The Pruitt-Igoe Myth [Pruitt-Igoe Miti], ABD’de sosyal konutlar ve şehir merkezlerinin gerilemesine yol açan toplumsal, ekonomik ve yönetimsel meseleleri sorguluyor. Bu binalarda yaşayanların deneyimlerine dair içten anlatımlarla bölgede yıkıma giden sürecin izini sürüyor.

2011 yapımı belgesel filmin Dünya Mimarlık Haftası’na özel çevrimiçi gösterimi, Kalebodur’un SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi çalışmalarına desteği kapsamında gerçekleştirilmektedir.

edebiyathaber.net (1 Ekim 2020)

Yorum yapın