SALT’ın sonbahar programı yine dopdolu

Eylül 16, 2020

SALT’ın sonbahar programı yine dopdolu

SALT’ın sonbahar etkinlik programları belli oldu. SALT programları çevirimiçi ortamlarda gerçekleşecek diğer yanda da SALT Beyoğlu’nda sonbahar sergisi gezilebilecek. Etkinlik programı şöyle:

İmparatorluklar Arasında, Sınırlar Ötesinde

SALT Beyoğlu
15 Eylül – 27 Aralık

Osmanlı’nın modernleşme sürecine ve tarih sahnesinden çekilmesine tanıklık eden Köpe ailesinin anılarına dayalı İmparatorluklar Arasında, Sınırlar Ötesinde, itinayla muhafaza edilmiş arşivlerinden fotoğraf, çizim ve metinlerle II. Meşrutiyet, I. Dünya Savaşı ve Mütareke dönemine dair bir anlatı sunuyor. Avusturya-Macaristan tabiiyetinde olan ve savaş sona erdiğinde çoğu üyesi İstanbul’da ikamet eden ailenin tarihinden yola çıkan sergi, imparatorluktan ulus devlete geçişte sınırların belirsizliğine, kimliklerin değişkenliğine ve hayatların devingenliğine dikkati çekiyor.

Nefin Dinç, Erol Ülker, Gabor Fodor ve Lorans Tanatar Baruh

SALT Online Youtube Kanalı
17 Eylül 16.30
İmparatorluklar Arasında, Sınırlar Ötesinde sergisini hazırlayan Nefin Dinç (James Madison University), Erol Ülker (Işık Üniversitesi) ve Lorans Tanatar Baruh (SALT) ile Macar Kültür Merkezi Müdürü Gábor Fodor çevrimiçi ortamda bir araya geliyor. Köpelerin yaşantıları ve aile arşivinin siyasal, toplumsal ve diplomatik tarihin dönüm noktalarıyla ilişkisinin irdeleneceği söyleşi (Türkçe) SALT Online YouTube kanalından canlı yayımlanacak.
Ayrıntılı bilgi >>>
Umut Tümay Arslan Sunumu
SALT Online YouTube Kanalı
19 Eylül 14.00

SALT’ın sanatçı, küratör ve araştırmacılarla hazırladığı Çalışma Grupları çevrimiçi ortamda devam ediyor. Burak Delier’in Ölüm/Hayat Olasılıkları atölyesine konuk olan akademisyen, yazar Umut Tümay Arslan, sanatsal tanıklık ve sinemasal tanıklığın rolleri; geçmiş, şimdi ve gelecekle ilişki kurma ve düşünme biçimlerimizle bağlarını değerlendirecek. Sunumun (Türkçe) canlı yayımlanacağı SALT Online YouTube kanalına abone olmak için tıklayın.

Oda Projesi Atölyesi
22 Eylül – 3 Kasım
Oda Projesi’nin Dönüştürücü Bir Güç Olarak Bakım, Kız Kardeşlik ve Cadılık atölyesine 18 Eylül gece yarısına kadar başvuru yapılabilir. Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek sekiz kişilik atölyede kolektif üyeleri Özge Açıkkol, Güneş Savaş ve Seçil Yersel, “annelik ve üretim” odaklı araştırmalarının kapsamını salgın koşullarının etkileriyle genişletecek. Ursula K. Le Guin’in Kadınlar Rüyalar Ejderhalar eserinden “Balıkçı Kadının Kızı” metni temelinde, annelikle ilişkilenen kavram ve eylemler katılımcılarla tartışmaya açılacak.
Ayrıntılı bilgi
Perşembe Sineması “Evde”

24 Eylül 29 Kasım

Tahran’dan Tallinn’e, Lizbon’dan Pekin’e, Berlin’den New York’a, Hong Kong’dan Luanda ve Winnipeg’e uzanan; şehri, ritmini ve normallerini dönüştüren canlı sokak kültürlerini bir araya getiren on filmlik bir seçki… Perşembe Sineması “Evde” gösterimleri 24 Eylül’de saltonline.org’da başlıyor. Programdaki ilk film üç gün, diğer filmler dörder gün Türkiye’den erişime açık olacak.
Ayrıntılı bilgi

TehranŞehr-ı Eşg (Tahran: Aşkın Şehri)

24-26 EYLÜL
Perşembe Sineması’nın ilk filmi Tehran Şehr-i Eşg [Tahran: Aşkın Şehri] (2018), içe kapanık ve yalnız üç yalnız karakter üzerinden mutluluğa giden yolları sorguluyor; plastik cerrahi ve vücut geliştirmenin gitgide arttığı muhafazakâr bir şehirde “ideal” beden, ilişki ve hayat algısını kuru mizahla eleştiriyor.
Ayrıntılı bilgi

edebiyathaber.net (16 Eylül 2020)

Yorum yapın