SALT Araştırma Ferit F. Şahenk Salonu açıldı

Mart 24, 2017

SALT Araştırma Ferit F. Şahenk Salonu açıldı

Gorsel-Image_1SALT Araştırma Ferit F. Şahenk Salonu, SALT Araştırma koleksiyonlarından yararlanmak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademisyenler ve bağımsız araştırmacılara kayıt sistemiyle ücretsiz hizmet verecek.

SALT Galata -1 katında kurulan SALT Araştırma Ferit F. Şahenk Salonu 21 Mart Salı günü kullanıma açıldı. saltresearch.org üzerinden kayıt formunu dolduran araştırmacılar, başvurularının değerlendirilmesinin ardından kurumun temin ettiği, kişiye özel kullanıcı kartıyla mekâna ücretsiz giriş yapabilecek. Kayıtlı kullanıcılar, mekândaki KÖŞE ve ODA alanları için rezervasyon yapma imkânına da sahip olacak.

Rezerve edilebilen çalışma alanlarının yanı sıra 40 oturma birimi ve 10 bin yayınlık raf kapasitesine sahip olan mekân, SALT Araştırma’nın ana mekân tasarımıyla The American Institute of Architects (AIA) Continental Europe Birimi ödülüne layık görülen ŞANALarc tarafından tasarlandı. Bu mekânda da, Ersa Mobilya’nın 2011 yılında SALT Araştırma için geliştirdiği Lin Kütüphane Sistemleri kullanıldı.

SALT Araştırma Ferit F. Şahenk Salonu, Salı’dan Cumartesi’ye 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olacak.

edebiyathaber.net (24 Mart 2017)

Yorum yapın