Şair Çağla Meknuze ve müzisyen Mert Kamiller’den çarpıcı bir performans: AV

Kasım 4, 2022

Şair Çağla Meknuze ve müzisyen Mert Kamiller’den çarpıcı bir performans: AV

[BADpoetry] sessions üçüncü oturumunda, müzisyen Mert Kamiller, şair Çağla Meknuze ile bir araya geldi. Sanatçılar ‘AV’ adlı video ile ‘yüzyıllardır süregelen kadın avı’na işaret ettiklerini dile getiriyor.

‘Av Devam Ediyor’

Müzisyen Mert Kamiller’in 2008 senesinde disiplinlerarası bir sanat kolektifi olarak hayata geçirdiği [BADpoetry]’nin bir yeni serisi olan [BADpoetry] sessions, üçüncü oturumunda şair Çağla Meknuze ile bir araya geldi. AV adlı 4 buçuk dakika süreli eserde sırasıyla ‘Son Gece, Mea Culpa ve Kırkıncı Gece’ isimli şiirlerini seslendiren Çağla Meknuze ve bu şiirlerden esinle yazdığı müzikleri icra eden Mert Kamiller, projeyi ‘yüzyıllardır süregelen kadın avının yankısı; Ortaçağ Avrupası ya da bugünün İran’ı, Afganistan’ı…’ sözleriyle ifade ediyor ve ekliyorlar ‘av devam ediyor’.

Av (feat. Çağla Meknuze & Mert Kamiller) YouTube ‘da ( Mert Kamiller hesabında) ve tüm dijital müzik platformlarında yayında. Eserin satın alım yoluyla gerçekleşecek olan müstakbel geliri, tüm [BADpoetry] logolu işlerde olduğu gibi, Türk Diyabet Cemiyeti’ne bağışlanacaktır.

Şiir-müzik birlikteliğini esas alan, disiplinlerarası ve uluslararası deneysel bir sanat projesi olan [BADpoetry] hakkında detaylı bilgiye badpoetry.info ve mertkamiller.com adresinden ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (4 Kasım 2022)

Yorum yapın