Sahtekârlık: Sahillerde Orhan Pamuk görünümlü borçlar hukuku kitabı

Temmuz 1, 2012

Sahtekârlık: Sahillerde Orhan Pamuk görünümlü borçlar hukuku kitabı

Sahile gelirken bikini ve pareoyu mutlak suretle bir Orhan Pamuk kitabıyla kombinlemek gerekiyor. Akşamüstleriyse çiçekli elbiseler ve elde taşınan Elif Şafak çok moda. Ancak geçenlerde Orhan Pamuk kitap kapaklarının içine farklı kitaplar yerleştirerek piyasaya süren sahte kitap çetesi çökertildi.

Not: Bu bir Zaytung haberidir.

Emniyet güçlerinin Bodrum, Marmaris ve Çeşme’de ortaklaşa yürüttüğü ‘Cevdet Bey ve Oğulları Operasyonu’ kod adlı takip sonucunda Orhan Pamuk kitap kapaklarının içine farklı kitaplar yerleştirerek piyasaya süren sahte kitap çetesi çökertildi. Orhan Pamuk kapaklarının içinden, kitapçıların ellerinde kalan çok sayıda Borçlar Hukukuna Giriş, Kat Mülkiyeti Kanunu, 6111 Sayılı Yasaya İlişkin SGK Mevzuatı gibi kitaplar çıktı.

Halk ayırt edemedi

Dış görünüşleri normal bir Orhan Pamuk kitabından farklı olmayan sahte kitaplar, halk tarafından ayırt edilemedi. Yetkililer, yörede özellikle sahile gelirken getirilen kitapların okunma amacıyla kullanılmadığı için durumun geç fark edildiğini belirtti. Konuya ilişkin olarak Türkbükü’nde mikrofonlarımızı uzattığımız Selin Altınyol (22), “Orhan Pamuk bu yaz Bodrum’a damgasını vurdu. Sahile gelirken bikini ve pareoyu mutlak suretle bir Orhan Pamuk kitabıyla kombinlemek gerekiyor. Akşamüstleriyse çiçekli elbiseler ve elde taşınan Elif Şafak çok moda” dedi.

Şükrü Kızılot farketti

Sahte kitap çetesi, Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Sahil Sitesi’nde tatilini geçirmekte olan vergi mevzuatı uzmanı Şükrü Kızılot’un dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı. Önemli bir dolandırıcılığı ortaya çıkarttığı için mutlu olduğunu belirten Kızılot, “Vallahi bugüne kadar birçok Orhan Pamuk kitabını okumayı denedim. İlk defa bu yaz baktım ki ciddi ciddi anlıyorum ben Orhan Pamuk’un yazdıklarını… O zaman dedim ki, bu işte bir terslik var. Biraz kurcalayınca bana ‘Masumiyet Müzesi’ kapağıyla sattıkları kitabın yeni Türk Ticaret Kanunu olduğunu fark ettim” dedi. Tutuklanan çete üyeleriyse emniyette gerçekleştirilen ilk sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: hurriyet.com.tr (1 Temmuz 2012)

Yorum yapın