Sağlık çalışanları için düzenlenen şiir yarışması sonuçları belli oldu

Ağustos 2, 2021

Sağlık çalışanları için düzenlenen şiir yarışması sonuçları belli oldu

Gazete Duvar’dan Özge Zaim’in haberine göre Odunpazarı Belediyesi ve SES Eskişehir Şubesi tarafından korona virüsü salgınında mücadele veren sağlık çalışanlarına moral olması amacıyla şiir yarışması düzenlendi. Ülke genelinde düzenlenen yarışmada vefat eden sağlık emekçilerinin unutulmaması da amaçlandı.

Ödül, Sağlık emekçisi Murat Kahveci’nin oldu

Yarışmada Edirne, Trabzon, Mardin, Kütahya, Artvin, Eskişehir, İzmir, Ankara, Adana vb. birçok ilden toplam 37 başvuru geldi. 37 dosya içerisinden değerlendirmeye alınan 12 dosyadan Artvin Devlet Hastanesi sağlık emekçisi Murat Kahveci’nin “11. Kattaki Emrullah Dosyası” isimli şiiri ödüle layık görüldü.

Murat Kahveci

Yarışmanın seçici kurulu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, SES Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak, şair Şükrü Erbaş, şair Rahmin Emeç, şair Ömer Asaf Tosun, şair Betül Dündar, emekli hemşire ve şair Emel İrtem’den oluştu. Değerlendirme sonucu ödüle layık görülen Murat Kahveci’nin “11. Emrullah Doyası” isimli şiirinin seçilme gerekçesi, “Hayatın son dönemlerindeki son derece olağan ve kanıksanmış olayları karşısında olgusal olandan yeni bir ilişki kurarak yeni bir şiir yaratması, insanın insanla ve doğayla kurduğu ilişkiye yeni bir bakış açısı getirerek anlatımı dolandırmadan şiire dönüştürme yetkisi yapan ve insanı toplumla var kılıp onu bir ayna olarak görüp birleştirici bir öge haline getirmesi hassasiyeti nedeniyle seçildi” ifadeleriyle açıklandı. 

SES Eskişehir Şubesi binasında düzenlenen basın toplantısında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak, tüm katılımcılara teşekkür ederek, ödülün sahibi Murat Kahveci’yi tebrik etti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı konuşmada, “SES ile belediyemiz arasında imzalanan protokol kapsamında Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren ve gerçekten çok büyük mücadele veren sağlık çalışanlarına saygımızı belirtmek adına bir şiir yarışması düzenleyelim istedik. Ben iş birliklerinden dolayı SES yöneticilerine teşekkür ediyorum, katılan bütün sanatçı arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

‘Yanlış politikalar nedeniyle 500 sağlık emekçisini kaybettik’

Ses Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi son bir buçuk yıldır yaşanan Covid-19 pandemisi çok büyük sıkıntılar yaşattı bize. Bu mücadelede edinilen yanlış politikalar nedeniyle çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetti. Onların içerisinde sağlık alanında 500 sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Biz tabii ki bunlara kayıtsız kalamadık. Seçici kurulumuz dosyaları titizlikle değerlendirdi. Kazanan arkadaşımızı tebrik ediyoruz” dedi.

Eser kitap haline getirelecek

Artvin Devlet Hastanesi sağlık emekçisi Murat Kahveci’nin eseri kitap haline getirilecek. Kahveci’ye ödülü, Eskişehir’de Eylül ayında sağlık emekçileri adına açılması planlanan park açılışında takdim edilecek. 

Kaynak: Gazete Duvar (2 Ağustos 2021)

Yorum yapın