Sabahattin Kudret Aksal Yazın Ödülü, bu yıl öykü dalında verildi

Nisan 15, 2023

Sabahattin Kudret Aksal Yazın Ödülü, bu yıl öykü dalında verildi

Sabahattin Kudret Aksal Yazın Ödülü sonuçlandı. Yarışma bu yıl öykü dalında verildi.

Necati Tosuner, Necati Güngör, Nemika Tuğcu, Jale Sancak, Murat Yalçın, Adil İzci ve aile adına Selçuk Bütün’den oluşan seçiciler kurulu, ödüle katılan toplam elli dört (54) kitap arasından Tuncer Erdem’in Yapı Kredi Yayınları’ndan Ben, Bozkır Yeli adlı yapıtını; “Kendine özgü üslubu, arınık ve yetkin anlatım dili, her öyküde oluşturduğu güçlü bir etki yaratan atmosferle, sahnelerle, estetik düzeyin öncelendiği, ince ince işlenmiş, kısalığına rağmen hayli derin öyküler…

Bozkırın kavramsallaştırılmasıyla birlikte, neredeyse uzun zamandır edebiyatımızda gönül indirilmeyen, dışlanan kırsalı, kırsal insanlarını, yanı sıra doğayı ve oradaki çatışmaları birçok yönüyle anlatması açısından dikkat çekici öyküler…” değerlendirmesiyle ödüle uygun buldu.

Seçiciler Kurulu, Dilek Karaaslan’ın Edisyon Kitap’tan Tatlı Bir Şey Yok mu? adlı yapıtını da; “Ayrıntıların inandırıcı gücünü ustalıkla kullanan bir öykücü ve içinde acemilik barındırmayan öyküler… Başka bir söyleyişle, kurgusallığın içini ayrıntılarla besliyor. Öyküsünü, inanarak ve tat alarak okuyorsunuz. Kadın ve erkek kahramanları arasında ayrım yapmaması da, ayrıca önemli…” değerlendirmesiyle özendirme ödülüne uygun buldu. Kurul, Ömür İklim Demir’in Mutedil Dalgalı, Mehmet Can Şaşmaz’ın Korkma, Güzel Rüyalar da Var, Recep Kayalı’nın Bilinen Tüm Zamanlar, Öznur Unat’ın Palaçinka, Hürriyet Yaşar’ın Satış Çağı, Gamze Efe’nin Yine de Bir Şansımız Olmalı yapıtları ile Vacilando Yayınları’nı dikkate değer olarak belirledi. Sabahattin Kudret Aksal’ı anma ve ödül töreni, 29 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Kadıköy’deki TESAK’ta yapılacak.

edebiyathahaber.net (15 Nisan 2023)

Yorum yapın