Rüştü Onur Şiir Ödülü’ne başvurular başladı

Mayıs 20, 2021

Rüştü Onur Şiir Ödülü’ne başvurular başladı

Devrek Belediye Başkanlığı tarafından, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği’nin desteğiyle bu yıl ilk kez Rüştü Onur Şiir Ödülü Yarışması düzenleniyor.

Yarışmanın amacı, Rüştü Onur adını yaşatmak, Türk edebiyatına katkı sağlamak, yeni şiirler ve adlar kazandırmak.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI:

-Yarışmaya, isteyen herkes katılabilir.

-Yarışma konusu, serbesttir.-Ödüle aday olan yapıtlarda çağdaş bir dünya görüşü, şiirin gerektirdiği estetik ve dil bilinci temel ölçüt olacaktır.

-Ödüle, 01 Ocak 2020-01 Temmuz 2021 tarihleri arasında yayımlanan kitaplar ve dosya dalında (Kitap oylumundaki) yayımlanmaya hazır dosyalar katılabilir.

-Ödüle başvuru, 19 Nisan 2021 tarihinde başlayacak ve 01 Ağustos 2021 tarihinde sona erecektir.

-Ödül, kitap ya da dosya dalında bir kişiye verilecektir. Gerekirse, “Jüri özel ödülü” de verilebilir.

-Yarışma sonuçları, 01 Kasım 2021 tarihinde açıklanacaktır. Ödül töreni, 02 Aralık 2021 tarihinde Devrek’te yapılacaktır.

-Yarışmada birinci olana, 2.500 TL ve plaket verilecektir.

-Ödüle katılacak kitap ve dosyalar, 6 adet olarak katılımcının kısa özgeçmiş-adres ve iletişim bilgilerinin bulunduğu bir dilekçe ile en geç 01 Ağustos 2021 tarihine kadar elden-posta veya kargo ile aşağıdaki adrese ulaştırılacaktır.
İbrahim Tığ: Devrek Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Alanı Devrek-Zonguldak 0-533-6461706

-Posta ve kargo gecikmelerinin sorumluluğu, sekreteryaya ait değildir.-Ödüle, Otuz yaşından gün almamış şairler katılabilir.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ:

Mehmet Yaşar Bilen (Eleştirmen-Yazar ve Jüri Başkanı), Halil İbrahim Özcan (PEN Türkiye 2. Başkanı), Ayten Mutlu (Şair-Yazar), Hüseyin Alemdar (Şair-Yazar), İbrahim Tığ (Şair-Yazar).

edebiyathaber.net (20 Mayıs 2021)

Yorum yapın