Roman kahramanları gerçek dünyada!

Ocak 22, 2014

Roman kahramanları gerçek dünyada!

KacakKahramanlar kpk 4provaÇocukların severek okuduğu Çat Kapı Dayım’ın yazarı, 2011 Yunus Nadi Öykü Ödülü sahibi Fadime Uslu, heyecan dolu yeni romanıyla çocuklarla buluşuyor.

Bu merak uyandırıcı romanda, yeteneksiz yazar Ekrem Bey, oğlu Cem’le birlikte, kitap taslağından kaçan üç genç roman kahramanının peşine düşüyor. Uslu, okurlarını, elle dokunulabilecek kadar gerçek, ama zihinlerde canlandıkları için bir o kadar da gerçeküstü olan roman kahramanlarının duygu dünyasına davet ediyor. Küçük Prens gibi birçok roman kahramanına da satırlarında yer veren, her zaman güncel olan intihal ve yaratıcılık konusunu, incelikle işlenmiş, macera dolu bir kurguyla aktaran kitap, çocukların edebiyata yakınlaşmasını sağlayacak nitelikte. İlgi çekici karakterleri ve mizah yüklü satırlarıyla, roman içinde bir roman bekliyor okuru.

Yazar Ekrem Deniz, bir gece yeni romanını yazmaya devam etmek için bilgisayarının başına oturduğunda, genç kahramanları Burge, Doruk ve Aras’ın yok olduğunu görür. Sayfalarda onların bulunması gereken yerlerde boşluklar vardır! Cem, şaşakalan babasıyla birlikte kahramanların peşine düşer. Aynı sıralarda Burge, Doruk ve Aras da, kendilerini sıradışı bir dünyada, onlara benzeyenler arasında bulmuşlardır. Acaba kaçmışlar mı, yoksa kaçırılmışlar mıdır?.. 

Fadime Uslu, 1978’de Adana’da doğdu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde sınıf öğretmenliği eğitimini tamamladı. Editörlük ve yayın yönetmenliği yaptı; ilk öyküleri Sözcükler dergisinde yer aldı. 2010’da Büyük Kızlar Ağlamaz adlı öykü kitabı, ertesi yıl Sokağın Kuyruğu adlı çocuk kitabı yayımlandı. Gölgede Yaşamak adlı öykü dosyasıyla 2011 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazandı. Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan Çat Kapı Dayım (2012) adlı çocuk romanıyla da dikkati çeken yazarın son kitabı, Kaçak Kahramanlar (2014). Gazete ve dergilerde, kitaplar üzerine yazan Uslu, öğretmenlik görevini sürdürdüğü Ankara’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (22 Ocak 2014)

Yorum yapın