Radikal Tahamülsüz izleyici ile buluşuyor

Şubat 12, 2024

Radikal Tahamülsüz izleyici ile buluşuyor

Ferhan Şensoy’un anısına Enver Aysever ve Haluk Polat’ın birlikte kurguladığı şakalı, danslı sahne gösterisi “Radikal Tahammülsüzlük”, 20 ve 21 Şubat tarihlerinde İstanbul’da seyircisi ile buluşacak. Dünle bugünü, müzikle dansı birleştiren, kabare geleneğiyle müzikali iç içe geçiren, renkli, lafı kahkahası bol bir gösteri olarak nitelendirilen “Radikal Tahamülsüzlük”ün biletleri satışa çıktı.

80’lerden günümüze Türkiye’nin toplumsal yaşamanın hicvediyor

“Radikal Tahamülsüzlük”, 80’lerden günümüze Türkiye’nin toplumsal yaşamını hicveden, bellek tazeleyen, özgün şarkılarını yüksek sesle söyleyen, kabare/meddah kültürünü iç içe geçiren, renkli, lafı kahkahası bol bir gösteri niteliğinde.  İzleyicisini zaman tünelinden geçirerek belleğini tazelemesini sağlayan oyun kapsamındacesaretini izleyicisinden alan Tahammülsüzler Korosu ise seyircisi için, sazlı, sözlü, şenlikli bambaşka bir dünya kuruyor.

Yalanlara tahammülünün olmadığı vurgulayan gösteri, hiçbir dönem değişmeyen radikal gerçeklerini söylemekte inat ediyor. Kendisini çağdaş bir “meddah” olarak konumlayan Gazeteci-Yazar Enver Aysever, kaleme aldığı “Radikal Tahammülsüzlük” oyunu için “Bu bir çağrı… Kendini yalnız zannedenler izlesin lütfen, sanırım hemen bize katılmak isteyeceksiniz… Şarkılı, danslı, şakalı, kahkahalı, boyun eğmeyen gösteri. Gösteri aynı zamanda neden “Radikal Tahammülsüz” olduğuma da ışık tutuyor.” diyor.


Oyuncu kadrosunda Enver Aysever, Haluk Polat, Sibel Sürel, Merve Bahtiyar ve Sevra Baklacı’nın yer aldığı “Radikal Tahammülsüzlük” oyunu, 20 Şubat Salı İstanbul Ses Tiyatrosu, 21 Şubat Çarşamba ise Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 

edebiyathaber.net (12 Şubat 2024)

Yorum yapın