Popüler felsefe kitabı “Filozoflar Nasıl Yürür?” raflarda

Mayıs 16, 2017

Popüler felsefe kitabı “Filozoflar Nasıl Yürür?” raflarda

Filozoflar Nasil YururRoger-Pol Droit’in Filozoflar Nasıl Yürür? adlı kitabı, Yavuz Baran çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Akademisyen, filozof ve yazar Roger-Pol Droit, Filozoflar Nasıl Yürür? adlı popüler felsefe kitabında, 27 eşsiz hikâyeyle yürümenin etrafında küçük bir felsefe tarihi çiziyor. Yürüme ve felsefe arasındaki ilişkiyi ele alan Filozoflar Nasıl Yürür?, 18 Mayıs’tan itibaren hep kitap etiketiyle raflarda!

  1. Yüzyılın başlarında, günümüzün unutulmuş Fransız filozofu Edmond Goblot “Filozoflar başkalarının düşünmeden söylediklerini, düşünerek söylerler” der. Bir felsefi kulağın duymak için çabaladığı şey, insanların düşünmeden söyledikleridir. Çoğu zaman biz; yeni bir aktiviteye başlanması söz konusu olduğunda “ilk adımları atarız”, eğer planımız doğru işliyorsa “her şey öngörüldüğü gibi yürür”, ticari işlerimiz geliştiğinde “işler yolunda gider”, bir gösteri, bir film veya kitap halkın ilgisini çektiğinde “tutmuş, iyi gitmiş” diye konuşuruz. Yani yürümek, başarmaktır.

Aristoteles, öğrencileriyle Lycée’nin jimnasyumunu adımlardı. Kant, Köniksberg’de günlük gezintiye çıkardı. Rousseau, Fransa’yı boydan boya yürüyerek katederdi. Nietzsche ise Sils-Maria’nın bayırlarında yolculuk ederdi… Filozoflar Nasıl Yürür? kitabı da, Roger-Pol Droit eşliğinde okuyucuları Antik Yunanistan’dan günümüze, Kopenhag’dan Tibet’e, filozoflarla birlikte bir gezintiye davet ediyor.

ROGER-POL DROIT HAKKINDA

1949 Paris doğumlu. Akademisyen, filozof ve yazar. Kitapları 32 dile çevrilen Droit’in Türkçede yayınlanan eserleri şöyle: 20. Yüzyıla Yön Veren 20 Büyük Filozof, Yalnızca Bir Saatim Kalsaydı, 101 Gündelik Felsefe Deneyimi, Başka Diyarların Felsefeleri 1-2, Dostlar Arasında Küçük Felsefe Deneyimleri, Çocuklarla Felsefe Sohbetleri, Kızıma Felsefe Öğretiyorum, Felsefeyle Saadet Olmaz, Kısa Felsefe Tarihi, Düşünürlerin Eşliğinde

edebiyathaber.net (16 Mayıs 2017)

Yorum yapın