Polisiye sevenlere: “Sona Kalan”

Mayıs 2, 2023

Polisiye sevenlere: “Sona Kalan”

Tess Gerritsen’in “Sona Kalan” adlı romanı, Bahar Yaldız Çelik çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İki yıl önce ailesi katledildiğinde Teddy Clock ölümden kıl payı kurtulmuştur. Şimdi, on dört yaşında evlatlık verildiği aile de öldürülünce gidecek yeri kalmaz. Dedektif Jane Rizzoli Teddy’yi korumaya karar verip olayı araştırmaya başladığında, rastlantı gibi görünen bu iki olayın bir katilin amansız hedefinin parçası olduğunu keşfeder.

Jane, Teddy’yi, onun gibi ailesini kaybetmiş çocukların eğitim aldığı Evensong yatılı okuluna gönderir. Jane, gözlerden uzakta, korunaklı bu okulda tanıştığı Will Yablonski ve Claire Ward adında iki öğrencinin de çok benzer hikâyeleri olduğunu öğrendiğinde, katilin birden fazla kişinin peşinde olduğunu anlar.

Jane Rizzoli ile Adli Tabip Maura Isles güçlerini birleştirip bu çocukları korumaya çalışırlar. Jane üç çocuğun arasındaki bağlantıyı bulup katili durdurmak zorundadır.

“Bir polisiye ancak bu kadar zekice olur. Sadece tavsiye değil, okunması şart.”

-Lee Child

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Tess Gerritsen ABD’nin San Diego kentinde doğdu. Stanford Üniversitesi’nde antropoloji konusunda lisans yaptı, California Üniversitesi’nden tıp diploması aldı. New York Times’ın çok satanlar listesine giren Hasat’la dünya çapında başarı kazandı. Yazarın Cerrah, Çırak, Günahkâr, İkiz Bedenler, Rehine, Mefisto Kulübü, Ruh Koleksiyoncusu, Buz Gibi Soğuk, Sessiz Kız, Bir Sırrım Var, Dinle Beni, Kemik Bahçesi, Kayıp Kızlar, Gece Gelen, Kan Gölü, Gece Yarısından Sonra, Karanlığın Ayak İzleri, Asla Arkana Bakma, Bıçak Sırtı, Aşk Ölümden Uyanıştır, Proje: Ölümcül Virüs, Masumiyetin İçin Savaş, Yörünge, Beni Seç adlı romanları ve Ucubeler ile İsimsiz Ceset adlı öyküleri Doğan Kitap tarafından yayımlandı ve büyük okur kitlelerine ulaştı. 

Yazarın Sayfası 

edebiyathaber.net (2 Mayıs 2023)

Yorum yapın