“Piper’in Maceraları” başlıyor!

Eylül 12, 2017

“Piper’in Maceraları” başlıyor!

Elen Potter’ın Piper’in Maceraları 1 – Perili Ağaç adlı çocuk kitabı Burcu Yılmaz çevirisiyle Beyaz Balina Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bazı şeyler hiç de göründüğü gibi değildir…

Piper Polin Saklambaç Adası’nda yaşıyor ve Nanik Adası’ndaki okula her gün bir ıstakoz teknesiyle gidiyor. İkinci sınıfa geçtiği yıl okulun ilk günü kafasında bir kulaklıkla ortaya çıkınca herkesi bir şaşkınlık alıyor. Üstelik Matrak ile Tutturuk adını verdiği bu kulaklığı yatarken bile çıkarmayı reddediyor.

Herkes buna şaşıradursun okula giden Piper eski öğretmenlerinin yerine bir prenses hanımın geldiğini görüyor. Tek umudu, bu prenses hanımın sınıfta kulaklık takan bir çocuğa ses çıkarmaması. Ama ne çare! Yeni öğretmenin görünüşü bir prensese benzese de sesi bazen hiç de prenses gibi tatlı çıkmıyor. Üstelik Piper’in kulaklarını görmeye de kararlı.

Fakat Piper’i de azımsamayın siz. Değil mi ama: Kimse bir sebebi olmadan sıcak bir bahar gününde kafasında tüylü kulaklıklarla dolaşmaz. Hele kafası futbol topu gibi yuvarlakken onlarla uyumak gibi zorlu bir işe asla kalkışmaz.

Perili ağaçların bu öyküyle ne ilgisi mi var? Siz de tembellik etmeyin canım, onun için de kitabı okuyuverin! Üstelik sonunda bir, hayır iki sürpriz var!

edebiyathaber.net (12 Eylül 2017)

Yorum yapın