Pera Müzesi’ne “Yılın Kurumsal Yayınevi” ödülü

Mart 13, 2024

Pera Müzesi’ne “Yılın Kurumsal Yayınevi” ödülü

Pera Müzesi, edebiyatı ve yayıncılığı desteklemek amacıyla Ekonomi Gazetesi Kitap Dergisi’nin düzenlediği “2023 Yılın En İyileri” ödüllerinde, “Yılın Kurumsal Yayınevi” ödülüne değer görüldü. Sanat yayıncılığı alanında nitelikli eserler ortaya koyan Pera Müzesi’nin süreli sergi ve koleksiyon katalogları, sempozyum dizisi ve küçük kitaplar dizisi sanatseverler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Pera Müzesi’nin bugüne kadar okurlarla buluşturduğu yayınlar arasında birbirinden değerli yüzü aşkın kitap ve katalog bulunuyor.

Ekonomi Gazetesi Kitap Dergisi’nin 31. kez verdiği “Yılın En İyileri” ödüllerinde, edebiyat ve kültür sanat dünyasının başarılı yayınevleri ve kitapları ödüllendirildi. Kitap Dergisi Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün öncülüğünde düzenlenen 2023 Yılın En İyileri’nde “Yılın Kurumsal Yayınevi” ödülü Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin oldu. Yayınevleri ve 2023 yılında yayımlanan kitaplar için 14 kategoride 15 ödülün verildiği yarışmada, “Yılın Kurumsal Yayınevi” kategorisinin seçici kurulunda Doğan Hızlan, Faruk Şüyün, Metin Celâl, Sevengül Sönmez ve Sırma Köksal yer aldı.

“Örnek ve kalıcı eserlere imza atan öncü yayınevi”

Seçici Kurul, Pera Müzesi’nin layık görüldüğü ödülün gerekçesinde şu ifadeleri kullandı: “2023 Yılın Kurumsal Yayınevi ödülü, sanat yayıncılığı alanında gerek özenli araştırmalarla oluşturulan içerikleri ile nitelikli, gerek niteliğin gerektirdiği tasarım, baskı ve kâğıt gibi niceliksel unsurlarda özeni ile yıllardır öncü bir yayınevi olarak çalışan ve örnek ve kalıcı eserler yayınlaması nedeniyle Pera Müzesi’ne verildi.” 

Sanatseverler, Pera Müzesi Yayınları’na müze mağazası Artshop’tan, artshop.peramuzesi.org.tr’den ve kitapçılardan ulaşabilir; 20’yi aşkın kitabın pdf versiyonunu da müzenin web sitesindeki Dijital Yayınlar bölümünden ücretsiz okuyabilir.

edebiyathaber.net (13 Mart 2024)

Yorum yapın