Pera Müzesi’nde Dijital Konserler devam ediyor

Kasım 27, 2013

Pera Müzesi’nde Dijital Konserler devam ediyor

Berlin Filarmoni Orkestrası ve Şef Sir Simon Rattle - Copyright Michael Trippel (1)Pera Müzesi, Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, Dijital Konser Serisi’nin üçüncü etkinliğini 6 Aralık Cuma günü saat 20:30’da gerçekleştirecek.

Genç yetenek Gustavo Dudamel şefliğinde düzenlenen konserde Igor Stravinsky’nin Küçük Orkestra için 1 ve 2 No. lu Suitleri, Franz Schubert’in 4 No. lu Do minör Senfonisi ve Ludwig van Beethoven’ın 4 No. lu Si bemol Majör Senfonisi seslendirilecek.

Gustavo Dudamel dünyanın en prestijli orkestralarından biri olan Los Angeles Filarmonik’in ve de Venezüella Simón Bolívar Senfoni Orkestrası’nın müzik direktörlüğünü yürütüyor. Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip sanatçı, El Sistema hareketi içinde eğitim aldı.  Ekonomist, piyanist ve besteci Jose Antonio Abreu’nun başlattığı ve kendi deyimiyle “yoksulluk ve suçla mücadele eden sosyal bir sistem” olan El Sistema, şu an dünyada klasik müzik adına gerçekleştirilen en önemli proje olarak kabul ediliyor.

Konser öncesi saat 20:30’da Sabri Tuluğ Tırpan seslendirilecek eser üzerine kısa bir sunuş yapacak.

Pera Müzesi, Ekim 2013 – Haziran 2014 döneminde Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, dünyanın ilk sanal konser salonu Dijital Konser Salonu’nun (Digital Concert Hall) sunduğu canlı yayın programından ayda bir kez müzikseverlere eşsiz konserler sunmaya devam edecek. 

edebiyathaber.net (27 Kasım 2013)

Yorum yapın