Palestine Book Awards 2026’nın uzun listesi açıklandı

Ağustos 24, 2026

Palestine Book Awards 2026’nın uzun listesi açıklandı

Palestine Book Awards 2026’nın uzun listesi açıklandı. Bu yıl Palestine Book Awards 2026’nın uzun listesinde 15 kitap yer aldı. Bu yıl 80’den fazla başvurunun yapıldığı ödülün uzun listesi; akademik çalışmalar, yaratıcı yazı, anı, eleştiri ve Filistin’e ilişkin farklı disiplinlerden eserleri bir araya getiriyor.

Bu yılki uzun listede akademik çalışmaların yanı sıra yaratıcı yazı, anı, medya eleştirisi ve Filistin üzerine tarihsel araştırmalar bulunuyor. Organizasyon, eserlerin Filistin tarihini ve deneyimini belgelediğini, adaletsizliklere karşı eleştirel bir bakış sunduğunu ve Filistin anlatılarının silinmesine karşı edebiyatın ve bilginin rolünü vurguladığını belirtti.

15 kitaplık uzun liste

2026 Palestine Book Awards uzun listesinde yer alan eserler şöyle:

  • Samer Al-SaberA Movement’s Promise: The Making of Contemporary Palestinian Theatre
  • Paul KohlbryPlots and Deeds: Agrarian Annihilation and the Fight for Land Justice in Palestine
  • Mark GriffithsCheckpoint 300: Colonial Space in Palestine
  • Adam JohnsonHow to Sell a Genocide: The Media’s Complicity in the Destruction of Gaza
  • Erik SkareRoad to October 7: A Brief History of Palestinian Islamism
  • Ummayah CableMainstreaming Palestine: Cinematic Activism and Solidarity Politics in the United States
  • Lana Tatour ve Ronit LentinRace and the Question of Palestine
  • Tithi Bhattacharya ve Susan FergusonMaking Death and Life in Palestine: Social Reproduction in Settler Colonialism
  • Hamid DabashiAfter Savagery: Gaza, Genocide, and the Illusion of Western Civilization
  • Thomas SuárezPalestine Mapped: From the River to the Sea in Early Geographic Thought
  • Susan AbulhawaEvery Moment Is a Life: Gaza in the Time of Genocide
  • Reem GhanayemBook of Wills
  • Nora Lester Murad ve Mary L. Onorato (ed.) – Resisting Erasure: Libraries in Palestine and Palestine in Libraries
  • Pam Brewster (ed.) – When the World Sleeps
  • Mai SerhanI Can Imagine It for Us: A Palestinian Daughter’s Memoir

Uzun listede özellikle Gazze’deki savaş ve yıkım, Filistin tarihi, sömürgecilik, medya, sinema, tiyatro, kütüphaneler ve Filistin diasporasının deneyimleri farklı tür ve disiplinlerden eserlerle ele alınıyor.

Ödülün 2026 edisyonu, başvuruların kapanmasının ardından 80’in üzerinde eser arasından şekillendi. Ödül organizasyonu, bu sayının Palestine Book Awards’ın 15 yıllık tarihinde ulaşılan en yüksek ve en çeşitli başvuru havuzlarından biri olduğunu açıkladı.

Kısa listenin eylül ayının başında açıklanması, kazananların ise kasım ayında düzenlenecek törenle duyurulması bekleniyor.

Yorum yapın