Pablo Larrain’in yeni filmi Maria’nın setinden Haluk Bilginer’li ilk kare geldi

Ekim 30, 2023

Pablo Larrain’in yeni filmi Maria’nın setinden Haluk Bilginer’li ilk kare geldi

Pablo Larrain’in yeni filmi Maria‘nın setinden Haluk Bilginer’li ilk kare geldi.

Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas’ın hayatını konu alan filmin başrolünde Angelina Jolie yer alırken usta oyuncu Haluk Bilginer, Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis’i canlandırıyor. Çekimler için ABD’de oyuncuları temsil eden ve grevde olan SAG-AFTRA’dan izin alan filmin sekiz hafta sürecek çekimlerine başlandı. Çekimler Paris, Yunanistan, Budapeşte ve Milan’ta yapılacak.

Ünlü sopranonun 1970’lerin Paris’indeki yalnızlığının son günlerini anlatacak filmin senaryosunu Peaky Blinders dizisiyle de bilinen Steven Knight kaleme aldı. Senaryo çalışmaları ABD’de Mayıs-Eylül ayları arasında süren senarist grevinden önce tamamlandı. Filmin kadrosunda Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Kodi Smit-McPhee ve Valeria Golino da yer alıyor.

New York’ta yaşayan bir Yunan göçmeni olan Maria Callas, bir dönemin en ünlü sopranolarından birisiydi ve Aristotle Onassis’in uzun süreli metresi oldu. Jackie Kennedy’nin ikinci eşi olan Onassis onunla evlenmek için kendisini terk ettikten sonra Callas önce İtalya’ya, ardından Fransa’ya taşındı. İhaneti tam olarak atlatamayan Callas, 1977’de, 52 yaşındayken kalp krizinden öldü. Onassis’in ilişkileri boyunca Callas’a taciz ve şiddet içeren davranışlarda bulunduğu da gündeme geldi.

Kaynak: Ranini.Tv (30 Ekim 2023)

Yorum yapın