Özyeterliliğe ve özdeğerliliğe yapılan yolculuk için rehber kitap

Ocak 24, 2019

Özyeterliliğe ve özdeğerliliğe yapılan yolculuk için rehber kitap

Fırat Çakır’ın “Ben Değerliyim Ben Yeterliyim” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Fırat Çakır’ın yazdığı Ben Değerliyim Ben Yeterliyim kitabı özyetersizlikten özyeterliliğe; özdeğersizlikten özdeğerliliğe yapılan yolculuk için bir rehber niteliğinde…

Her çocuk eşsiz, yegâne, tek ve tam olarak dünyaya gelir. Fakat başta anne ve babasından öğrendikleri olmak üzere 0-5 yaş aralığında edindiği duygular ve alışkanlıklarla beyin gelişiminin %90’ını tamamlayarak kendisine ait olmayan bir donanımla hayata başlar. Çocukluk döneminde yaşanan olumsuzluklar özsaygısını yitirmesine neden olur. “Özsaygısızlık” olgusu beraberinde “özsevgisizliği” getirir ve sonrasında “özdeğersizlik” ve “özyetersizlik” yaşamasına neden olur.

Hayatının tamamını 0-5 yaş arasında edindiği iyi ya da kötü kazanımlarla devam ettireceği için bu olumsuz duyguları temizlemediği sürece yetişkinlik döneminde anlam veremediği duygular yaşar ve davranışlar sergiler. Kimi zaman kendinde annesini, kimi zaman babasını kimi zaman ise ailenin farklı bireylerini görür. Gerek özel gerekse aile hayatında kendisine ait olmayan bir kişilikle yaşamaya başlar. İşte bu noktada kendini ve hayatını sorgular, çözüm yolları arar. Değişmek ister değişemez. Kurduğu hayalleri gerçekleştiremez. Aradığı aşk ile elde ettiği aşk farklıdır. Olmak istediği kişi ile olduğu bambaşka kişilerdir. Üzerine kendine ait olmayan bir gömlek giydiği için kendini her zaman rahatsız hisseder, isteksiz ve hareketsiz kalır.

Çocukken beyin tarlasına ekilen kendine ait olmayan tohumlar büyümüş ve yetişkinlik döneminde meyvelerini vermeye başlamıştır. Kendi tarlasında kendine ait olmayan tohumların büyümesi ve meyvelerini vermesi özü tarafından kabul görmez.

Gerçek seans örnekleri ile güçlendirilen Ben Değerliyim Ben Yeterliyim kitabında her okuyucu kendinden bir parça bulacak. Arzulanan kişi ve hayata ulaşabilmenin yollarını anlatan Ben Değerliyim Ben Yeterliyim Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka kapaktan:

Her insan, en mükemmel şekilde bilge bir kişilik olarak doğar. Bilge doğdun 1’de kirlendin, 2’de korkmayı öğrenip kendine engeller koydun, 3’te yapamayacağına inandın, 4’te ben değersizim, 5’te ben yetersizim dedin ve bilge doğan seni öldürmeyi başardın.

Yaşadığın tüm korkularının, aşk acılarının, yapamam, başaramam, benden olmaz demelerinin nedeni 0-5’tir.

Açmazlarını açacak, olmazlarını olduracak, eksik kalan her yanını tamamlayacak olan 0-5’tir.

0’dan 5’e yok ettiğin hayatını 5’ten 0’a var etmeye var mısın?

BEN DEĞERLİYİM BEN YETERLİYİM, birçok bilinmezin gün ışığına çıkmasını, hayatla barış anlaşması yapmanı sağlayacak, yaşamakta olduğun hayatta, nedenini bilmediğin onlarca sorunla yüzleşmeni ve bu sorunlardan beratını almanı sağlayacak muhteşem bir eser.

Yazar hakkında:

Sağlıklı Yaşam Koçu, Beden Bilgesi, TV Programcısı, Yazar, Eğitmen ve Profesyonel Sporcu 

Spor Kariyeri

1971 yılında dünyaya gelen Fırat Çakır, 1983‘te futbol ile başladığı spor hayatına atletizm ve masa tenisi ile devam etti. Bu dönem içerisinde katıldığı birçok turnuvada şampiyon oldu. Devamında Kung-Fu, Kick Boks ve Tayland Boksu üzerinde uzmanlaşıp bu dallarda eğitmenliğe başladı.

İstanbul Anadolu yakasındaki ilk spor merkezi “Hit Form Club”’tan sonra Türkiye’nin en büyük spor merkezlerinden biri olan “Hit Form Life Club”’ı Göztepe’de kurdu. Yıllarca bu merkezi işlettikten sonra İstanbul Çekmeköy’de “Club 2006 Fitness Center”’i açarak o bölgede de hizmet verdi.

Kariyeri

2009 yılında sektör değiştirerek çok sevdiği kişisel gelişim alanında faaliyet göstermeye başladı. NLP Master Trainer ve Health Life Coaching Trainer sertifikalarına sahip olan Sayın Çakır, 2011 yılından bu yana Nişantaşı’ndaki FÇ Akademi’de Life Coaching, NLP ve Health Life Coaching eğitimleri vermekte, birbirinden değerli yaşam koçları ve NLP uzmanları yetiştirmektedir. Ayrıca koçluk alanında hizmet veren birçok önemli ismin de koçluk eğitimlerini vermiştir.

Fırat Çakır, aralarında politikacıların, gazetecilerin, akademisyenler ve sanatçıların da olduğu birçok ünlü isme koçluk yapmanın yanı sıra kurumsal alanda eğitimler de vermektedir. Türkiye ve Dünya’da önemli kurum ve kuruluşlarda “KEY – Kurumsal Enerji Yükseltme” adını verdiği programı ile eğitim ve seminerlerine devam eden Fırat Çakır’ın 100’ün üzerinde üniversite ve lisede başarı, motivasyon ve zorluklarla mücadele ile alakalı etkileyici seminerlerine 30,000’den fazla kişi katılmıştır. İflas etmiş şirketinden tekrar zirveye çıkış öyküsü ile binlerce kişiye inanılmaz tecrübeler katmaya devam etmektedir.

edebiyathaber.net (24 Ocak 2019)

Yorum yapın