Oyuncu ve Yazar Bihter Dinçel’den: “Keşke Unutsam”

Ekim 5, 2020

Oyuncu ve Yazar Bihter Dinçel’den: “Keşke Unutsam”

Bihter Dinçel’in “Keşke Unutsam” adlı romanı Küsurat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tiyatro sahnelerinin ve ekranların sevilen oyuncusu Bihter Dinçel‘in ilk romanı Keşke Unutsam, raflarda yerini aldı.

Uzun yıllar sahnelenen ve çok sevilen tiyatro oyunlarının ardından hikâye anlatıcılığını roman türünün incelikli kurgu dünyasına taşıyan Bihter Dinçel, ilk romanını okurla buluşturmanın heyecanını yaşıyor. Yıllar yılı bir hastane bahçesinde binbir hikâyeye şahitlik eden bir kuzgunun anlatıcı olduğu hikâye okurunu yedi gün, yedi renk bir maceraya davet ediyor! Geçirdiği kaza sonrası hafızasını kaybeden bir kadın, komadan yeni çıkan bir adam ve hatırlamaya teşne bir kuzgun bu macerada başrolde!

İnsanlar birbirleriyle tanışırken önce isimlerini söylerler, sonra ellerini uzatıp tokalaşırken, “Çok memnun oldum,” derler. Peki bu işteş eylemin tarafları kim olduklarını, geçmişlerini, hatta isimlerini dahi hatırlamıyorlarsa? Onlar ortak kaderlerine ağlamak yerine bunu, hatırlamalarına yardımcı olacak eğlenceli bir oyuna çevirmeye karar verirler: “Senler ve Benler Oyunu.” Her gün aynı bankta aynı saatte buluşup başka yaşamlara, geçmişlere dahil olurlar.

Bihter Dinçel, toplumsal hafızanın süzdüğü tortuların izinde, “neyi”, “nasıl” hatırladığımızı irdeliyor. İncelikli üslubuyla rotasını hepimizin hatırladığı, tanıdık bir geçmişe kırıyor ve yıkılmış hayallere, tamiri mümkün yaralara, hakkıyla yaşanamamış aşklara hak ettikleri itibarı iade ediyor. Eski ve yeninin, hatırlamak ve unutmanın harmonisinin başrolde olduğu Keşke Unutsam’ın tesirli kurgusu, okurunu sonu başka başlangıçlara gebe bir maceraya davet ediyor.

Bihter Dinçel Hakkında: Üniversitede aldığı felsefe eğitiminin ardından, kaleme aldığı tiyatro oyunlarında oyunculuk yaptı. Aşiyan, Manik Atak, Ortanca adlı oyunları pek çok kez izleyiciyle buluştu. Avrupa Yakası, Geniş Aile, Haneler, Ailecek Şaşkınız, Vay Arkadaş, Kertenkele, Bana Sevmeyi Anlat adlı televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde yer aldı. Daha önce yayımlanan Toplu Oyunları 1: Aşiyan-Manik Atak-Ortanca ve Gebelere Balon adlı kitapları vardır. Halen Mucize Doktor adlı dizide oyunculuk yapmaya devam etmektedir. Keşke Unutsam ilk romanıdır.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2020)

Yorum yapın