Orhan Pamuk: “Ülkem için endişeliyim”

Haziran 10, 2013

Orhan Pamuk: “Ülkem için endişeliyim”

İtalya’nın Floransa kentinde bir söyleşiye katılan yazar Orhan Pamuk, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili soruları cevapladı. “Ülkem için endişeliyim” diyen Pamuk, protestocuların öfkesine saygılı olduğunu dile getirdi.

Yazar Orhan Pamuk, İtalyan La Repubblica gazetesinin düzenlediği, bir okuyucu festivali olan “Repubblica delle İdee” (Fikirlerin Cumhuriyeti) adlı etkinliğe konuk olarak katıldı. Yazar, Floransa Belediyesi’ne ait olan Palazzo Vecchio’da (Eski Saray) düzenlenen bir söyleşide, Türkiye’de yaşanan son gelişmeler, kariyeri ve eserleri üzerine La Repubblica gazetesi yazarlarından Marco Ansaldo ve Gazeteci-Yazar Elena Stancanelli’nin sorularını yanıtladı.

“Masumiyetten ve aşktan” başlıklı söyleşide Gezi Parkı eylemleri hakkındaki düşünceleri sorulan Pamuk, “Türkiye’de önemli şeyler oluyor. Bir çeşit değişim sürecinden geçiyor. Bugün yaşananlar beni endişelendiriyor. Ülkemin geleceği için de endişeliyim ve göstericiler ile hükümet arasında barışçıl bir çözüme ulaşmak konusunda hiçbir sinyal olmamasından dolayı da çok üzgünüm” dedi.

10 Haziran 2013

Yorum yapın