“Ölüm | Dirim: Katatonik Uyku Notları” yayımlandı

Ağustos 19, 2015

“Ölüm | Dirim: Katatonik Uyku Notları” yayımlandı

olumdirim.aiGenç yazar Erkan Horoz’un “Ölüm | Dirim: Katatonik Uyku Notları” adlı kitabı, Beyaz Baykuş Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Kitap, okunuşu zor, fakat bir o kadar da kendi karanlığında yaşayıp orada beslenen bir anlatıma sahip. Hiçbir akımın veya bağlı düşüncelerin peşinden koşmayan kitap, saldırgan ve bir o kadar da yumuşak dokunan lirik…

Arka kapaktan:

Ruh ve beden, kendi döngüsel karşılıklarında yüz yüze geldi. Ve bu yüz yüzelikte birbirlerinin anlayışlarına dirilip, yenidenleşti. O anlayışlar ki; “ölüm ve dirim” bağıllığında varlığa belirip, ruh ve beden arasında sonsuz yokluklarına salındı.

Şimdi insan, kafa kemikleriyle ördüğü bu düşünsel kodeste, ustaca gizliyordu o yalnızlıklar değerini! Aklın mahkûmiyetine tutunmuş olan dirayeti, “ölüm ve dirim” arasındaki kasılışlarına ancak ruhun direnciyle kenetlenebildi. Vücutsal değerlilik halini alan zihinsel teslimiyet, ölümü bu diyalektikte yaşamsal akıbet olarak belirledi. Fakat, biriktiren iç olarak boşalan dış, ölümü yaşamlar suretinde gizledi. Sizler için yaşam sorunsalı, ölümler zeminine örülmüş bir duvardı artık. Bir uyarı olarak: “Acıya sahip olanlar, güçlü nefesleriyle yıkıp geçti! Mutluluğa sahip olanlarsa, yıkıntılar altında kalıp ezildi.”

İzahatımın, yani bu yüksek tanımlar etkisinin tüm değerler üzerinden bir “ölüm ve dirim” halini alması; insanı zayiatlar kusurunda ölümcül duyuma yaklaştırdı. Ve canlılığın yitimini yeni yaşam formlarına uyarlayıp, hiçlikler mecburiyetine sapladı.

edebiyathaber.net (19 Ağustos 2015)

Yorum yapın