Olimpos Dağı’nın görkemi kitap oldu

Kasım 15, 2013

Olimpos Dağı’nın görkemi kitap oldu

774997c856180b79_480x270Yılmaz Sevgül’ün Olimpos Dağı’nın zirvesine yolculuğu sırasında çektiği 88 fotoğraf karesinden oluşan kitap, Türkçe ve İngilizce basıldı.

AKUT Antalya Birim Sorumlusu ve Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi Yılmaz Sevgül, ‘Olimpos Dağı’nın Görkemi’ adını verdiği kitabını çıkarttı. Olimpos Dağı’nın zirvesine yolculuğu sırasında çektiği 88 fotoğraf karesinden oluşan kitap, Türkçe ve İngilizce basıldı.

Kitapta Olimpos Dağı’nın görkemini anlatan karlı fotoğrafların yanı sıra, çiçek ve manzara fotoğrafları da bulunuyor. 1 yıllık çalışmanın ardından fotoğrafları çektiğini belirten Sevgül, “Bu kitabı oluştururken amacım Antalya ve doğal güzelliklerine dikkat çekebilmekti” dedi.

Kitabın içindeki görsellerin tanıtım için kullanılabileceğini belirten Sevgül, “Devlet tarafından yapılabilecek tanıtımlar için fotoğraflarımı seve seve vermeye hazırım. Fotoğraf karelerinde Olimpos Dağı’nın görkemini ve eşsiz manzarasını yansıtmaya çalıştım” diye konuştu.

Kitap ve fotoğrafları farklı kılan şeyin kimsenin gidemediği yerlere giderek, çekilemeyecek fotoğrafları çekmesi olduğunu vurgulayan Sevgül, “Dağların zirvesinde profesyonel bir fotoğrafçı olsa çok daha güzel kareler ortaya çıkacaktır” dedi. Sevgül, kitabını düzenlenecek imza günlerinde tanıtacak.

15 Kasım 2013

Yorum yapın