O.V. Vijayan’ın ödüllü romanı “Khasak Efsaneleri” yayımlandı

Mayıs 30, 2016

O.V. Vijayan’ın ödüllü romanı “Khasak Efsaneleri” yayımlandı

Khasak efsaneleri kapakO.V. Vijayan’ın ödüllü romanı “Khasak Efsaneleri”, Oğuzhan Aydın çevirisi ve Dedalus Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Khasak Efsaneleri, Modern Klasiklerin en önemli yapıtları arasında gösteriliyor. Onuruna uzun yıllardır ödül düzenlenen Vijayan, bu roman için de Odakkuzhal Ödülü’nü kazanmıştı.

Ravi adında genç bir adam, suçluluk ve ıstırap duygularıyla varoluşsal bir krizin eşiğine gelir. Ve kendisini Hindistan’ın çok uzak bir köyünde, Khasak’ta bulur. Kapısı yıllardır aralanmayan, derme çatma bir okulda öğretmenliğe başlar.

Dünyanın bu uzak köşesinde İslam, Hinduizm, Büyülü Gerçekçilik ile oluşturulduğu romanını, kahramanların birbirinden ilginç hikâyeleriyle ilmek ilmek işliyor. Kitabın sayfaları arasında gezerken bir yandan ezan sesini duyabilir, bir yandan da pagan ayinlerine şahit olabilirsiniz.

Khasak Efsaneleri, ilk olarak 1969 yılında Malayalam dilinde yayımlandı. 1994 yılında İngilizceye, yazarın kendisi tarafından çevrildi. Kitap, kısa bir süre içinde Güney Asya’nın en çok satan romanı oldu.

edebiyathaber.net (30 Mayıs 2016)

Yorum yapın