“Neşet Dert Aşk” sahnede

Eylül 2, 2014

“Neşet Dert Aşk” sahnede

neset-ertas-in-olumunun-1-yili-5107269_5956_oEkim ayında perdelerini açacak Devlet Tiyatrolarının 2014-2015 sezonunun programı beli oldu. 100’ü yeni toplam 143 oyun Türkiye genelinde 23 bölge 60 sahnede tiyatroseverlerle buluşacak.

Sezonun sürprizi ise iki yıl önce aramızdan ayrılan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş. Ünlü ozanı anlatan Şirin Aktemur Toprak’ın yazdığı “Neşet Dert Aşk” oyunu Ankara Devlet Tiyatrolarında sahnelenecek.

Devlet Tiyatrolarında yerli ve yabancı bir çok oyun prömier yapacak. Yerli oyunlar arasında, Uğru Saatçi’nin Yeşilçam, Hüseyin Alp Tahmaz’ın İyiyim, Pervin Ünalp’in Kuaförde Bir Gün, Gökhan Eraslan’ın Paşa Paşa Tiyatro Ya da Ahmet Vefik Paşa, Kazım Akşar’ın Güneş Batarken Bile Büyük, Güngör Dilmen’in Kurban, Necip Fazıl Kısakürek’in Sabır Taşı, Ahmet Mithat Efendi’nin Daniş Çelebi ve Çengi Sümbül, Turgut Özakman’ın Töre, Turan Oflazoğlu’nun Deli İbrahim, Tarık Buğra’nın Osmancık, Bilgesu Erenus’un Misafir adlı oyunlarıyla perdeler seyirciyle buluşacak.

Yerli oyunların dışında dünya klasiklerinden de bir çok oyun seyirci ile buluşacak. Henrik İbsen’in Hedda Gabler, Strindberg’in Alacaklılar, Dürrenmat’ın Büyük Romülüs, Arthur Miller’in Satıcının Ölümü, Moliere’in Hastalık Hastası, Gülünç Kibarlar, Scapin’in Dolapları, Peter Ustinov’un Ellerimin Arasındaki Hayat, Shakespeare’nin Hırçın Kız, Cymbeline, Curzio Malaparte’nin Kadınlar da Savaşı Yitirdi ilk turda Devlet Tiyatroları seyircileri ile buluşacak klasik oyunlar arasında.

Geçtiğimiz yıl Devlet Tiyatroları tarihinde ilk kez gerçekleşen, Shakespeare Oyunları Haftası ve Çehov Oyunları Haftası büyük ilgi görmüş ve yüzde 100 seyirci doluluk oranını yakalamıştı. Bu yıl yine Devlet Tiyatroları tarihinde ilk kez gerçekleşecek olan üç buluşma daha var. Kasım ayının 3. Haftasında Ankara’da “Tek Kişilik Oyunlar” haftası, 2015 Ocak ayında 3. Ankara buluşmasında bu kez “Moliere Oyunları Haftası” düzenlenecek. 2015 mart ayında ise İzmir’de “1.Uluslararası Ege Tiyatro Festivali” planlanıyor.

edebiyathaber.net (2 Eylül 2014)

Yorum yapın