Muzaffer Kale’den öyküler: “Güneş Sepeti”

Aralık 14, 2015

Muzaffer Kale’den öyküler: “Güneş Sepeti”

gunes_sepetiŞair Muzaffer Kale’nin ilk öykü kitabı “Güneş SepetiCan Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Güneş Sepeti, şiir kitaplarıyla tanınan Muzaffer Kale’nin ilk öykü kitabı. Kısa kısa öyküler kaleme almış Muzaffer Kale. Bu öykülerin kimisi sıradan, birkaç cümlelik bir diyaloga vurgu yapıyor, kimisi ise anlık bir görüntüye.

Yaşamda, günlük dertlerimiz peşinde koşturduğumuz sırada yanı başımızda öyle şeyler yaşanır ki, aslında aradığımız tüm anlamı, kendimizi ifade edebilmek için çırpınırken düşlediğimiz tüm sözleri işte o anların içinde bulabiliriz. Tek yapmamız gereken başımızı çevirip ellerimizin değdiği yere, ayaklarımızın bastığı toprağa dikkatle bakmaktır. Muzaffer Kale’nin kısa öyküleri işte bu şansı sunuyor. Yalın, duyarlı anlatımıyla gerçek bir ayrıntı gözlemcisi, Kale.

Kitaptan

“Yankılanarak dönüyor sesim. Deniz serin ve berrak. Yalnızca başım suyun dışında, bedenim suyun oyunlarına uyarak, dağılıp toplanıyor. Kalbimin pompaladığı kanın sesi kulaklarımda kabarıyor.”

Muzaffer Kale

1957’de doğdu. Çocukluğu Bodrum Bahçeyakası köyünde geçti. Çiftçi bir ailenin iki çocuğundan büyüğü… Orta ve liseyi Milas’ta okudu. Uzun yıllar yaşadığı Diyarbakır’da Dicle üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’nı bitirdi. Başta şiir olmak üzere çalışmaları 19812den beri, edebiyat dergilerinde yayımlandı. Değişik işlerde çalıştı. Öğretmenlik yaptı. İzmir’de yaşıyor.

Yayımlanmış şiir kitapları: Bir Günlük Güneş, Gözlerim Akşama Ölür, Acıtmıyor Boynumu Dünya, Işıktan Kalan Kırılma, Hiçbir Şeyi Unutamadım, Sakın Zar Atma, Lirik Aksan, Menekşenin Sayılı Günleri.

edebiyathaber.net (14 Aralık 2015)

Yorum yapın