“Mustafa Kemal” kitabı İngilizcede

Nisan 4, 2019

“Mustafa Kemal” kitabı İngilizcede

Yılmaz Özdil’in son kitabı “Mustafa Kemal” İngilizce olarak Kırmızı Kedi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Cumhuriyet tarihinde rekor baskı ile üç ay gibi kısa sürede bir milyonun üzerinde okura ulaşan Yılmaz Özdil’in son kitabı “Mustafa Kemal” sert kapaklı ve şömizli baskısıyla İngilizce olarak raflardaki yerini aldı.

Okurla buluştuğu ilk günden beri çok konuşulan ve büyük beğeni alan Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal kitabına, ilgi tüm dünyada da devam ediyor! Artvin’den Edirne’ye, Antep’ten Zonguldak’a kadar pek çok ilde okurla buluşan Yılmaz Özdil’in bu başarısı yurtdışındaki basının da ilgisini çekmiş ve Wall Street Journal, Özdil’in imza günlerini izlemişti.

Yurtdışındaki okurlardan da gelen yoğun talep üzerine kitabın yabancı dillere kazandırılması için çalışmalar yapan Kırmızı Kedi Yayınevi, kitabı öncelikle İngilizce hazırlayarak okurlarla buluşturdu.

Mustafa Kemal kitabının yakın zamanda Rusça, Almanca, Arapça ve Azerbaycan Türkçesiyle de yayımlanacağını belirten Kırmızı Kedi Yayınevi Yöneticisi Haluk Hepkon “Mustafa Kemal kitabının Türkiye’de rekor baskıyla okurla buluşması dünyadaki yayıncıların da dikkatini çekti. Kitabın diğer dillerde yayımlanması Mustafa Kemal’in eserlerinin ve kıymetinin tüm dünyada anlaşılmasını sağlayacak,” dedi.

edebiyathaber.net (4 Nisan 2019)

Yorum yapın