Murathan Mungan ile “Yazdıklarımın Etrafında” söyleşisi 23 Ocak’ta

Ocak 21, 2015

Murathan Mungan ile “Yazdıklarımın Etrafında” söyleşisi 23 Ocak’ta

CKM-PSIKOLOJI SEMINERLERIŞair, yazar Murathan Mungan’ın “Yazdıklarımın Etrafında” başlıklı söyleşisi 23 Ocak Cumartesi 14.00’te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Etkinlikte Murathan Mungan son kitabı “Harita Metod Defteri“ni ilk kez Kadıköylülere anlatacak. Yazarın çocukluk anılarını anlattığı kitap, “Niyet, Tren, Beni büyüten kelimeler” gibi çocukluğa dair iz bırakan anılardan oluşuyor.

Mungan’ın “Geçmişi yalnızca ondan bir şey inşa edecekseniz anmalısınız, demiş eski ustalardan biri. Ben kendi payıma geçmişimden bunu yapmaya çalıştığımı söyleyebilirim. Ömrünün yıllarla ölçülen süresi ‘kaç ortalı’ olursa olsun, yaşamı boyunca kendine çizdiği yol haritasını izleyerek bıkmadan usanmadan ders çalışan, elinden kolundan, kucağından defter, kitap, kalem eksik olmayan ‘bir çocuğun’ anılarını yazdığı kitaba Harita Metod Defteri adının yakışacağını düşündüm. Umarım okunması, yaşanmasından daha güzel bir hayatın kitabı olmuştur.” diye tanıttığı son kitabı “Harita Metot Defteri” herkese çocukluk günlerini tekrar ama başka bir gözle hatırlama fırsatı sunuyor.

edebiyathaber.net (21 Ocak 2016)

Yorum yapın