Murat S. Dural’dan yeni roman “Replikalar Çölü”

Nisan 30, 2024

Murat S. Dural’dan yeni roman “Replikalar Çölü”

Murat S. Dural’ın “Arkhe Üçlemesi”‘nin yeni kitabı Replikalar Çölü Epona Kitap ve Lektör etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Murat S. Dural, Epona Kitap ve Lektör etiketiyle yayımlanan “Arkhe Üçlemesi”’nin yeni kitabı Replikalar Çölü ile okurlarıyla buluşuyor. Üçlemenin ikinci ve Dural’ın yeni kitabı Replikalar Çölü 22 Nisan itibarıyla ilk olarak önde gelen dijital ardından fiziki kitap satış noktalarında yerini alıyor!

“Arkhe Üçlemesi”

Basübadelmevt ile başlayan “Arkhe” üçlemesi, novela serisi “Replikalar Çölü”’nün sonrasında “Lamia” adlı eserle devam edecek. Üçlemenin ilk iki çalışması Basübadelmevt ve Replikalar Çölü’nün genel yayın yönetmenliğinde Sedat Demir, editörlüğünde Uğur Uçkıran, kapak tasarımında Barış Şehri, redaksiyonunda ise Zeynep Taş’ın imzası bulunurken, kitabın tanıtım fotoğrafları için Murat Yılmaz ve Özcan Akburak deklanşöre bastı.

“Kolektif Çalışmalar Sonrası Yeni Kitap”

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği üyesi Dural, daha önce İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanan öykü kitabı “Kibrit Ev” ile geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmış, Fenerbahçe’nin efsanevi isimlerinden Lefter Küçükandonyadis’in hayatını anlattığı “Lefter: Efsaneler Ölmez” adlı çalışmasıyla okurlara multidisipliner bir okuma deneyimi yaşamıştı. Birçok ortak kitap çalışmalarıyla da ismine denk geldiğimiz Dural, “Hayalet Müzik”, “Hayalet Müzik: Eskilerin Şöleni”, “Aşkın Karanlık Yüzü”, “Tren Öyküleri”, “Sadık Dostlar”, “Pati Öyküleri”, “Aslında Yaşanmadı”, “Dark Antoloji Birinci Kitap”, “İlk”, “Karşı Salgın” ve “Tüm Panayırların Heyulası” adlı çalışmalarda öyküleriyle yer almıştı. Yazma deneyiminin yanı sıra, “Tribünde Var Bir Adam: Koray Şener” kitabı ise Dural’ın ilk editörlük denemesiydi.

“Kendinize dikkat edin”

“Fırtınaya bak Maya, bak alt dudağı ben üst dudağı ben. Sakallarım salınıyor bulutlardan yere kadar. Görüyor musun?” Arkhe üçlemesi heyecan verici bir yapıtla devam ediyor! İmkansız bir görevin peşinde, zamana karşı keşif mücadelesi veren bir grup arkeolog, sonsuz zenginliğin içinde sahici bir geçmişten mahrum kalmış bir ülke ve ülkesine bir geçmiş bulmaya ant içmiş Emir, bir de tabi çölün varlıkları… Ayrıca ansızın Kraliçe Elizabeth’le el sıkışabilir, birden önemli bir futbol karşılaşmasının yapılacağı stada inşaat halindeyken düşebilirsiniz. Murat S. Dural gerçek ile serabın, hakikat ile replikanın iç içe girdiği gizemli bir maceraya, gizemlerin coğrafyasına okuru davet ederken farklı kurgu teknikleriyle, kelime tercihleriyle, amansız fantastik ya da bilimkurgu karakterleriyle karşılaşabilirsiniz. Kendinize dikkat edin.

edebiyathaber.net (30 Nisan 2024)

Yorum yapın