“Münferit Vakalar” 3 yıldır yayında

Ağustos 28, 2015

“Münferit Vakalar” 3 yıldır yayında

mv2012 yılından bu yana yayın yapan Münferit Vakalar (MV); şiirin, denemenin, öykünün ve bağımsız metinlerin yayınlandığı dinamik bir site.

Bir grup genç tarafından, içeriği kısıtlamamak için herhangi kat’i bir yayın politikası belirlemeksizin, belli bir edebi üslup ve seviye kaygısı da gözetilerek, öykü-deneme-şiir türlerinde özgün ve ilgi çekici metinler yayımlanıyor. MV’nin farklı ilgilere ve eğitim geçmişlerine sahip yazar kadrosu, şimdilik on üç “eli kalem tutan”dan oluşuyor: Elif Çevik, Emrah Yolcu, Evran İrnek, Eyaz Demirci, Hasırizi, Korkut Üneli Murat İbrahim, Mustafa Yörür, Narodnik, Oğuzhan Dursun, Osman Bulut, Osman Kudret ve Yakup Öztürk. Kalemine güvenen genç isimlere de kapısını aralık tutan platform, yazar kadrosu içerisinde yaptığı çalışma ve görüşmelerle edebiyat alanında “söyleyecek sözü, anlatacak derdi olan” yeni kalemler için de bir bakıma yol gösterici görevini üstleniyor.

Münferit Vakalar, sitesindeki “Giriş” kısmında kendisini şöyle tanımlıyor: “Biz kimiz? Aslında soru baştan yanlış. Biz diye nitelendirilebilecek bir grup yok ortada. Bir araya gelmişlik diyelim. Bu site farklı zihinlerin toplaştığı bir ortam. Ne ortak bir misyonu var ne vizyonu. Herkes kendi kafasına göre hareket eder, dolayısıyla her yazı yazarın kendi sorumluluğundadır. Herkesin kendi çöplüğü, kendibaşınalarıntoplandığıyer işte. Bu sebeple duygudur, düşüncedir, her bir çeşidini görebilirsiniz; illa bir site politikası istiyorsanız, budur ana kriterimiz. Ötesine de gerek yok zaten…”

edebiyathaber.net (28 Ağustos 2015)

Yorum yapın