Mor Çatı Anlatıyor podcast serisinin üçüncü bölümü “İlişkimizin Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarız?” yayında

Eylül 28, 2021

Mor Çatı Anlatıyor podcast serisinin üçüncü bölümü “İlişkimizin Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarız?” yayında

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfının podcast serisinin üçüncü bölümü “İlişkimizin Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarız?” yayınlandı.

Tanıtım bülteninden

Şiddet davranışı bilerek ve isteyerek seçilen bir davranıştır. İlişkide olduğumuz kişinin günlük hayat pratiklerinde çevresindeki insanlara olan davranışları, toplumsal cinsiyet eşitliğine dair tutumları ve toplumsal cinsiyet rollerini ne kadar benimsediği şiddet davranışı ile doğrudan ilişkilidir. Dolayısıyla şiddet geliyorum der fakat öncesinde nasıl sinyaller barındırdığını görmek her zaman kolay değildir. Serimizin İlişkimizin Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarız? isimli üçüncü bölümünde ilişkimizin güvenli olup olmadığına dair sinyallerin neler olabileceğini ve bunları nasıl tespit edebileceğimizi konuşuyoruz.

Mor Çatı Anlatıyor podcast serisinde Mor Çatı deneyiminden hareketle erkek şiddetinin kadınlar üstündeki etkisini, kadınları şiddet ilişkisinde tutan nedenleri ve kadınların şiddetten uzaklaşma mücadelelerini tartışıyoruz. Serinin Yaşadığım Şiddet Mi? isimli ilk bölümünde kadına yönelik şiddeti, kaynağını, şiddetin biçimlerini ve tüm bunların kadınlar olarak bizi nasıl etkilediğini konuşarak yaşadığımız şiddeti tespit etmek neden zor sorusuna yanıt aradık. Serinin Direnç ve İyileşme isimli ikinci bölümünde şiddetten uzaklaşırken direnç noktalarımız ve iyileşme süreçlerimizi ele aldık.

Podcast serisinin üçüncü bölümüne aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://open.spotify.com/episode/3jW4BxmMVEeNaSAL72ygSC?si=JchfL5mfSOGPUGdgvY9fDA&dl_branch=1

https://podcasts.apple.com/tr/podcast/i-li%C5%9Fkimizin-g%C3%BCvenli-oldu%C4%9Funu-nas%C4%B1l-anlar%C4%B1z/id1582799080?i=1000536480397

Podcast serimizin önceki bölümlerine Spotify ve Apple Podcast üzerinden ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (28 Eylül 2021)

Yorum yapın