“Mor Çatı Anlatıyor” podcast serisinin dördüncü bölümü “Utanç, Suçluluk, Çaresizlik” yayında

Ekim 11, 2021

“Mor Çatı Anlatıyor” podcast serisinin dördüncü bölümü “Utanç, Suçluluk, Çaresizlik” yayında

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı “Mor Çatı Anlatıyor” podcast serisinin dördüncü bölümü “Utanç, Suçluluk, Çaresizlik” yayında.

Tanıtım bülteninden

Şiddet, fiziksel ve ruhsal sınırları yıkarak, müthiş bir kontrolsüzlük ve çaresizlik hissine yol açar; temel güven ve güvenlik hissimizi sarsar. Şiddetin yakındaki bir kişiden gelmesi, çok karmaşık ve yoğun duyguları tetikler. Bizi yalnızlık, yabancılık, herkesten farklı olma hissi, kimsenin anlayamayacağı hissi, utanç ve suçluluk gibi hislerle baş başa bırakır. Serimizin Utanç, Suçluluk, Çaresizlik isimli dördüncü bölümünde şiddetin yarattığı utanç, suçluluk, çaresizlik ve yalnızlaştırma gibi duyguları ele alıyoruz ve şiddetin adını koymanın bu karmaşık duygulara karşı nasıl güçlendirici olduğunu konuşuyoruz.

Mor Çatı Anlatıyor podcast serisinde Mor Çatı deneyiminden hareketle erkek şiddetinin kadınlar üstündeki etkisini, kadınları şiddet ilişkisinde tutan nedenleri ve kadınların şiddetten uzaklaşma mücadelelerini tartışıyoruz. Serinin Yaşadığım Şiddet Mi? isimli ilk bölümünde kadına yönelik şiddeti, kaynağını, şiddetin biçimlerini ve tüm bunların kadınlar olarak bizi nasıl etkilediğini konuşarak yaşadığımız şiddeti tespit etmek neden zor sorusuna yanıt aradık. Direnç ve İyileşme isimli ikinci bölümde şiddetten uzaklaşırken direnç noktalarımız ve iyileşme süreçlerimizi ele aldık. Serimizin İlişkimizin Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarız? isimli üçüncü bölümünde ise ilişkimizin güvenli olup olmadığına dair sinyallerin neler olabileceğini ve bunları nasıl tespit edebileceğimizi konuştuk.

Podcast serisinin dördüncü bölümüne aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://open.spotify.com/episode/7DTpDO9TCxh3Qady3UxzWf

https://podcasts.apple.com/tr/podcast/utan%C3%A7-su%C3%A7luluk-%C3%A7aresizlik/id1582799080?i=1000537950188

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9yc3MuYXJ0MTkuY29tL21vci1jYXRpLWFubGF0aXlvcg/episode/Z2lkOi8vYXJ0MTktZXBpc29kZS1sb2NhdG9yL1YwL3IwVFB6TmtLSlpiUUdyeUFva3NnZUNZQUpiWVdUaEtaMXFjaGcweHBDaG8?sa=X&ved=0CAgQuIEEahcKEwiY07OItrrzAhUAAAAAHQAAAAAQLA

Podcast serimizin önceki bölümlerine SpotifyApple PodcastGoogle Podcasts üzerinden ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (11 Ekim 2021)

Yorum yapın