Miryalı Sarp Sakin’e Göre Dünya dizisinin ikinci kitabı yayımlandı

Ocak 19, 2017

Miryalı Sarp Sakin’e Göre Dünya dizisinin ikinci kitabı yayımlandı

dinozor_kuslari_kapak.inddAyşe Güren’in 9 ve üstü yaş grubuna yazdığı, Sedat Girgin’in resimlediği Miryalı Sarp Sakin’e Göre Dünya dizisinin ikinci kitabı Dinozor Kuşları Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Miryalı Ters Beşler uzay yolculuğuna hazırlanıyor!

Aileleri Dünyalı, kendileri “Miryalı” beş arkadaşın önemli bir amacı var: Öyle ya da böyle, bir gün mutlaka Mirya’ya kavuşmak! “Miryalı Sarp Sakin’e Göre Dünya” dizisinin yeni kitabı Dinozor Kuşları’nda Sarp Sakin ve arkadaşları bu amaçla büyük bir yolculuğa hazırlanıyor!.. Ayşe Güren, Can Çocuk’taki ilk dizisinde, bir çocuğun gözlerinden hayata, kurallara, insanların alışkanlıklarına ve akıl erdirmesi zor davranışlarına sorgulayıcı ve muzip gözlerle bakıyor. Dizinin ilk kitabı Gökten Yağan İkizler Aşkına’nın hemen ardından ikinci kitap Dinozor Kuşları da kitapçılarda yerini aldı!

“Köfte”nin İngilizcesini hatırlamak mı, Dünyalılarla geçen pazar günlerinin sıkıcılığına katlanmak mı daha zor? Neyse ki, polisiye yazarı Hulki Kiraz var! Ama o da esrarengiz bir şekilde kaçırıldı… Hayat işte böyle “Dünya hızında” akarken, Miryalı Ters Beşler gene boş durmadı: Mirya’ya dönmek için hazırlıklara başladılar!  Ayşe Güren’in kaleminde hızlı, güçlü birer kınkanatlıya dönüşen Miryalı Sarp Sakin ve arkadaşları, küçük, sakin ve yavaş gezegenlerine varabilecekler mi acaba?

Sarp Sakin ve arkadaşlarının anlattıklarına bakılırsa, Mars’la Dünya’nın arasında, Mirya adında küçük, yeşil, sakin sakin dönen bir gezegen var. Pek çok yönüyle Dünya’dan farklı ve daha “mantıklı” bir gezegene benzeyen Mirya’da zaman, Dünya’dan dört kat yavaş akıyor. Sarp ve arkadaşları da, Mirya’dan gelenler için Dünya’da yaşamanın pek de kolay olmadığını her gün yeniden fark ediyorlar!

Ayşe Güren

1970’te Kayseri’de doğdu. Çocukluğunu İstanbul’da, zamanın işçi semti Ortaköy’de, Boğaz kıyısında geçirdi. Memleketin bütün renklerinin bir arada yaşadığı bu alçakgönüllü semtin sokaklarında özgürce geçirdiği çocukluğu, yazma sevgisinin temelini oluşturdu. Bu güzel yılları uzatmanın yolunu, çocuk öyküleri yazmakta buldu. Eskisine göre daha mutlu olduğunu söylüyorlar. Şemsiyesine Saklanan Adam (Kuraldışı Yayınları, 2015) yayımlanan ilk çocuk kitabı. Çocuk kitaplarının dışında reduran (Çınar Yayınları, 2010) isimli bir öykü kitabı var. Çalışmak Sağlığa Zararlıdır (Ayrıntı Yayınları, 2012) adlı incelemeyi ise Fransızcadan dilimize çevirdi. “Miryalı Sarp Sakin’e Göre Dünya” adlı iki kitaplık dizisi Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

**

“Sıradan bir sokakta, sıradan bir evde oturuyor, mahallemizdeki okula gidiyorum. Muhasebeci Beyhan Sakin ile matematik öğretmeni Oktay Sakin’in çocuğu, Nazlı Sakin’in abisiyim. Adım Sarp Sakin. İstanbul’da yaşıyorum ama Dünyalı değilim.

Hayır, değilim!

En yakın arkadaşlarım, Ege, Suzi, Sarkis ve Dicle de Dünyalı değil.

Hayır, değiller! Biz Miryalıyız.

Evet, biz Miryalıyız!”

edebiyathaber.net (19 Ocak 2017)

Yorum yapın