Milliyet Sanat’ın Haziran sayısı çıktı

Haziran 1, 2023

Milliyet Sanat’ın Haziran sayısı çıktı

Milliyet Sanat’ın Haziran sayısı çıktı.

Milliyet Sanat’ın Haziran 2023 sayısı kapağına, Renzo Piano imzalı yeni çehresi ve beş yeni sergisiyle kapılarını açan İstanbul Modern’i taşıyor! Milliyet Sanat Haziran 2023 sayısında ayrıca, İki Tiyatro’nun ilk oyunu “Canavar”ı, oyunun yazarı ve yönetmeni Tunç Şahin ile oyuncular Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal anlatıyor. Son filmi vesilesiyle 40 senelik “Indiana Jones” serisi; 51. İstanbul Müzik Festivali; Toprağı Dinle Suyu Anla-Yaşar Kemal Eserlerinde Biyoçeşitlilik kitabı; Hollywood’da başlayan Yazarlar Sendikası grevi; Arkas Sanat Bornova’nın ilk sergisi “16-19. Yüzyıl Anadolu Halıları” üzerine yazılar ve çok daha fazlası da yeni sayıda okurları bekliyor. Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündemine ışık tutan yazıları, özel röportajları ve haberleriyle Milliyet Sanat raflarda, dijital uygulamalarda ve Getir, Trendyol ve shopier.com ile Türkiye’nin tüm şehirlerinde okurlara ulaşıyor.

Milliyet Sanat’ın Haziran 2023 sayısının kapağında okurları, sanatseverlerin uzun süredir heyecanla beklediği yeni İstanbul Modern karşılıyor. İtalyan mimar Renzo Piano’nun şeffaflık, dayanıklılık ve insan odaklı tasarımıyla Tophane’de yeniden doğan İstanbul Modern, izleyicilerden büyük ilgi gören yeni sergileriyle kapısında kuyruklar oluşturuyor.

Yeni sayıda, İki Tiyatro’nun sahne yolculuğuna başladığı ilk oyunu “Canavar”ı, iddialı ve samimi oyunun yazarı ve yönetmeni Tunç Şahin ile oyuncular Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal anlatıyor.

Haziran 2023 sayısı ayrıca, ilk filmden 42, dördüncü filmden 15 sene sonra seriye son noktayı koyan “Indiana Jones ve Kader Kadranı” adlı beşinci ve son filmi vesilesiyle Harrison Ford’un hayat verdiği Indiana Jones karakterini mercek altına alıyor. Yeni sayıda 1-17 Haziran tarihleri arasında 18 farklı mekânda, 25 konserle, 60’ın üzerinde sanatçıyı ağırlayacak 51. İstanbul Müzik Festivali’ne dair kapsamlı bir dosya da yer alıyor. Yaşar Kemal’in 44 eserinde geçen bitki ve hayvanlarla tüm biyoçeşitlilik unsurlarını listeleyen Toprağı Dinle Suyu Anla-Yaşar Kemal Eserlerinde Biyoçeşitlilik kitabı; Yazarlar Sendikası’nın (Writers Guild of America) grevi; restore edilen Mattheys Köşkü’nde açılan Arkas Sanat Bornova’nın ilk sergisi “16-19. Yüzyıl Anadolu Halıları” üzerine inceleme yazıları da sanatseverleri bekliyor.

Milliyet Sanat’ın müzik, edebiyat, plastik sanatlar, sinema, podcast ve sahne sanatları sayfalarında daha birçok ilgi çekici röportaj, kültür sanat dünyasının nabzını tutan renkli haberler, köşe yazıları ve kapsamlı incelemeler sanatseverleri bekliyor. 

edebiyathaber.net (1 Haziran 2023)

Yorum yapın