“Meyveli, Sebzeli, Mevsimli Bilmeceler” raflarda

Ekim 3, 2023

“Meyveli, Sebzeli, Mevsimli Bilmeceler” raflarda

Leyla Aslan’ın kaleme aldığı, Joyeeta Neogi’nin resimlediği “Meyveli, Sebzeli, Mevsimli Bilmeceler” Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Buğday Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Aslan’dan çocuklara…

Mevsimlerin örüntüsü doğa ile bağ kurmak konusunda bize yardımcı en önemli rehberdir. Mevsimsel değişikliklerde en belirgin gösterge ise toprağın bize sunduklarında gizlidir. Toprak her mevsim farklı ikramlarda bulunur bize, tıpkı değişen hava koşulları gibi soframızdakiler de değişir her mevsimde.

Soframızdakiler mevsimlerin döngüsünü hatırlatırken bize, aynı zamanda bedenimizi de hazırlar gelmekte olan mevsime. Öyleyse mevsimleri rehber edinelim kendimize ve bakıp soframızdakilere, doğanın cömertliğine teşekkür ederek tüm kalbimizle, fark edelim onun bir parçası olduğumuzu. Parçası olduğumuz doğayla tekrar kuralım bağımızı.

Mevsimsel beslenmenin hem bedenimiz hem de doğa ile uyumlu yaşam için ne kadar önemli olduğunu fark edebilmek ve doğa ile bağımızı sağlamlaştırmak için yolculuğunuza önce hangi sebze-meyvenin hangi mevsime ait olduğunu öğrenmekle başlayabilirsiniz.

Mevsimsel Bilmece kartları ile bu öğrenme ve bağ kurma sürecini daha eğlenceli bir hâle getirmenizi umut eder, keyifli oyunlar dileriz.

Tüm çocuklara sevgilerimle,

LEYLA ASLAN

Yazar hakkında

Mardin’de doğdu. Trakya Üniversitesinden mezun oldu. Kalabalık ailesinin kırsalda doğan tek çocuğu olarak toprağa ve doğaya hep hayran olarak 20 yıldır Buğday Ekolojik Yaşamı destekleme derneğinde çeşitli projelerde çalıştı. Buğday Derneği yönetim kurulu başkanı, %100 ekolojik pazarlar proje koordinatörü ve Tohum Kumbaram proje lideri olarak çalışma hayatına devam ediyor. Çocuklara doğayı anlatmak ve doğa ile bağ kurmalarına yardımcı olmak niyeti ile ekolojik çocuk kitapları yazmaya başladı. Victor’un Balkabakları, Ceviz Koleksiyoncusu, Vızıltı Çiftliği kitaplarının yazarı. Victor’un Balkabakları Arapçaya, Ceviz Koleksiyoncusu Koreceye çevrildi.

edebiyathaber.net (3 Ekim 2023) 

Yorum yapın