“Mehmet Rauf’un Anıları” raflarda

Şubat 9, 2023

“Mehmet Rauf’un Anıları” raflarda

Rahim Tarım’ın hazırladığı “Mehmet Rauf’un Anıları” Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Anılar, eğer gereken özen gösterilir ve iyi değerlendirilirse belli bir dönemi bütün çıplaklığıyla göz önüne serebilir. O zaman, anılara bir “toplumun belleği” gözüyle bakmak yanlış olmaz.

“Mehmet Rauf’un Anıları”, Servet-i Fünun kuşağındaki sanatçıların nasıl bir araya geldiklerine, neleri okuduklarına, nelerden, nasıl etkilendiklerine, hangi siyasal ve güncel olayları yaşadıklarına, dostluklarına, kavgalarına tanık olacağınız bir kitap.

Tadımlık>>>

Mehmet Rauf hakkında

Mehmet Rauf (İstanbul, 1875-1931) Soğukçeşme Askeri Rüşdiyesi’nden sonra Bahriye Mektebi’ni bitirdi. Deniz subayı olarak Girit’te staj yaptı (1894), Kiel kanalının açılış töreni için Hamburg’a (1895) gönderildi, Tarabya’da elçilik gemilerinin irtibat subaylığına atandı. İkinci Meşrutiyet’in ilanından sonra kıdemli yüzbaşıyken Bahriye’den ayrıldı. Kadınlara yönelik dergiler çıkardı, tiyatroyla ilgilendi ve gazetecilik yaptı. Halit Ziya Uşaklıgil’in desteğiyle genç yaşta yazı hayatına atılan Mehmet Rauf, “Servet-i Fünun” dergisinde beş yıl süren yazı hayatında öykü, roman, düzyazı şiir, makale, inceleme, çeviri yayımladı. Romanları “Ferda-yı Garam” ile “Eylül”, düzyazı şiirleri “Siyah İnciler” bu dergide tefrika edildi. Servet-i Fünun topluluğu içinde dili en sade yazardır.

edebiyathaber.net (9 Şubat 2023)

Yorum yapın