Mehmet Güleryüz’ün resimleri, Esma Ertel’in sıcacık öyküsüyle çocuklarla buluşuyor

Nisan 22, 2021

Mehmet Güleryüz’ün resimleri, Esma Ertel’in sıcacık öyküsüyle çocuklarla buluşuyor

Mehmet Güleryüz’ün resimlediği, Esma Ertel’in yazdığı Dünya Çocuklarına Günaydın, 7 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çağdaş Türk resminin duayenlerinden Mehmet Güleryüz’ün 1968 yılında çizdiği, o zamandan beri Türkiye’nin önde gelen grafik sanatçısı Mengü Ertel’in çekmecesinde, “Dostun Çekmecesi”nde bekleyen resimler, dostluğu yücelten sıcacık bir öyküye Dünya Çocuklarına Günaydın kitabına ilham oluyor. Ve Esma Ertel imzalı kitap, okurlarını kıtalar arası bir yolculuğa çıkarıyor.

7 kıtanın 7’sinden de güneşe selam

Bedia Hanım, devesi Moku ve horozu Bırbır bir sabah yola çıkarlar ve 7 kıtayı gezerek farklı kültürlerle tanışırlar. Yolculukları boyunca bambaşka diller işitirken bir yandan da içinde oldukları coğrafyaya özgü canlılarla tanışıp yeni arkadaşlar edinirler. Gittikleri her kıtada farklı bir horozun ötüşü ile yeni günü selamlayan kâşifler, bu sayede güneşe farklı bir dilde “Günaydın” ve “Merhaba” dedikten sonra keşfe başlarlar.

Dünyanın havadan, sudan ve karadan çok daha fazlası olduğuna vurgu yapan öykü sınırları aşarak, kültürlerarası etkileşime dikkat çekiyor. Mehmet Güleryüz’ün ilk kez gün ışığına çıkan resimleri Esma Ertel’in şarkı söyler gibi anlattığı öyküsüyle birleşiyor ve bu özel kitap aracılığıyla çocuklarla buluşuyor.

Türk resim sanatının önemli bir değerini çocuklara ulaştıran, kuşaklar arası yaşsız ve zamansız bir iletişime köprü olan Dünya Çocuklarına Günaydın, Mehmet Güleryüz’ün ve Esma Ertel’in ilk çocuk kitabı olma özelliğini taşıyor.

edebiyathaber.net (22 Nisan 2021)

Yorum yapın