Mehmet Anıl’dan yeni roman: “Afet”

Nisan 19, 2017

Mehmet Anıl’dan yeni roman: “Afet”

afet kapakMehmet Anıl’ın “Afet” adlı yeni romanı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Neye kızdığımı tam olarak bilemiyordum. Öfkeliydim, çünkü annem kendini onun yüzünden öldürmüştü. Öfkeliydim, çünkü aİlemİz dağılmıştı. Öfkeliydim, çünkü bizi yalnız bıraktığı için anneme yöneltemediğim öfkeyi de ona yüklüyordum. Peki ama bütün suç babamın olabilir miydi? Bilmiyorum. Sonuçta bu karışık denklemin bir sadeleştirmesi olarak çarpıp bölüp topladığım bütün öfkeyi, önceden tanımadığım birine, Afet’e yüklemek kolayıma gelmişti.’’

Mehmet Anıl’ın sıra dışı anlatılarından biri daha. Afet, yirmi yıl sonrasının romanı. Ama yalnızca hikâyenin kahramanı olan Muzo’nun değil, güzel, hüzünlü ve darmadağın ülkemizin de öyküsü… Bu öyküyü bize, babasını arayan Muzo anlatıyor. Önümüzdeki yıllarda gelişecek sektörlerden birinde, orta ölçekli bir dilencilik şirketinde çalışan Muzo. Ama onu asıl büyüleyecek ve tüm hikâyeyi ele geçirecek kişi femme fatale Afet… Son satırına kadar merakla okuyacağınız bir roman.

MEHMET ANIL

1962 yılında İzmir’de doğdu. İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde okudu. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. AIESEC bursuyla İtalya’da Credito Italiano’da bankacılık üzerine staj yaptıktan sonra Türkiye’ye döndü.

1989 yılında kendi şirketini kurdu. 2001 yılından bu yana yalnızca edebiyatla ilgileniyor. Pembe Otobüs romanıyla 2008 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazanan Mehmet Anıl, yaşamını İzmir’de sürdürüyor.

edebiyathaber.net (19 Nisan 2017)

Yorum yapın