“Medya Arkeolojisi Nedir?” söyleşisi 15 Ocak’ta

Ocak 9, 2017

“Medya Arkeolojisi Nedir?” söyleşisi 15 Ocak’ta

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), 15 Ocak Pazartesi günü 18.00’de Medya ve İletişim kategorisinde yayımladığı Medya Arkeolojisi Nedir? kitabı için bir söyleşi düzenliyor. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Jussi Parikka ve Ahmet Gürata’nın gerçekleştireceği söyleşi, Steampunk kültüründen Kendin Yap ruhuna, Michel Foucault ve Friedrich A. Kittler’den Walter Benjamin’e, sosyal medyadan hayali medyaya kadar geniş bir alanı kapsayacak.

Medya Arkeolojisi Nedir?, medya kültürlerinde anormal olanla, ana akımın dışında kalanlarla ilgileniyor. Günümüz kültüründe medyanın arkeolojik olarak nasıl düşünülebileceğine dair açıklamalar sunuyor, bu konuda bizlere kılavuzluk edebilecek çeşitli teorilerin, yöntemlerin ve fikirlerin haritasını çıkarıyor.

Medya Arkeolojisi Nedir?, medya kültürlerini geçmişin birden yeniden keşfedilebileceği ve yeni teknolojilerin de giderek hızla modası geçmiş hale geleceği bir kavram olarak görüyor. Tetris ve plaklar gibi retro hale gelmiş medya tüketim pratikleri üzerinden, yeni medyayı geçmiş medya aracılığıyla araştırmanın yollarını gösteriyor.

Jussi Parikka ve Ahmet Güntan’ın yapacağı söyleşi, Steampunk kültüründen Kendin Yap ruhuna, Michel Foucault ve Friedrich A. Kittler’den Walter Benjamin’e, sosyal medyadan hayali medyaya kadar geniş bir alanı kapsayacak. 

Etkinlik ücretsiz ve halka açık. Etkinlik dili İngilizce.

Yer: ANAMED, İstiklal Cad. No: 181 Merkez Han, Beyoğlu-İstanbul

edebiyathaber.net (9 Ocak 2018)

Yorum yapın